Galerij

Koffiebars en hun muziek (2) – Panorama in Gent

Panorama Gent

Dit beeld behoort toe aan Panorama.

Koffiebars en hun muziek, ze zijn onafscheidelijk met elkaar verbonden. Ik leerde reeds veel goede muziek kennen bij een lekkere kop koffie. Ik maakte mij de bedenking dat ik hier vast niet alleen mee zou zijn. Daarom deze reeks, waarbij ik bij koffiebars langs ga en de eigenaars vragen stel over hun muziekkeuze. Zet je er even bij neer, en bereid je voor op een resem gestructureerde spontaniteit.

Hoe kies je de muziek uit voor Panorama, speel je waar je zelf naar luistert of wordt er meer over nagedacht?
Chris Deconinck: “Ik pas de muziek in de bar enigszins aan aan het moment, maar ik draai eigenlijk alleen maar wat ik zelf ook graag hoor. Ik vraag wel eens aan klanten waar zij naar willen luisteren, zo heb ik al veel nieuwe muziek leren kennen. Vaak begin ik ’s ochtends met rustige nummers en doorheen de dag evolueert dit nogal vaak. Vorige week zaten hier nog vrienden en toen speelde ik jaren ’80 hits, ook dat kan dus. Ik vind het wel belangrijk dat de muziek niet te luid staat, en dat heb je soms snel, het moet aangenaam blijven.”

De nieuwste videoclip van Intergalactic Lovers, Islands, is gedeeltelijk in Panorama opgenomen, hoe zijn ze daarbij gekomen?
“Eigenlijk is dat ons gewoon gevraagd. Een maand voor de opnames zat hier een location hunter die met dat voorstel kwam, het was toen nog erg vaag allemaal maar we zagen dat wel zitten. Tijdens de opnames zaten hier 25 figuranten, ik was er voornamelijk om koffie te zetten voor hen. Ik vind de muziek van Intergalactic Lovers trouwens zelf ook goed en de band was kei sympathiek! Ik denk trouwens niet dat ik hier eender wie zou laten opnames maken.”

Zijn er Panorama klassiekers?
“Neen niet echt, ik werk vooral met playlist die ik via een medium online stream. Dat geeft geregeld suggesties in de lijn van wat ik eerder afspeelde en zo komt er goede afwisseling. Wat wel vaak speelt is soul en motown. Initieel draaide ik veel (en vaak de hele dag lang) jazz maar dat werd me soms te veel. Er zijn niet echt specifiek terugkerende platen, al gebeurt het natuurlijk al eens dat eenzelfde plaat de revue passeert.”

“Wat ik tot nog toe nog niet heb afgespeeld, is klassieke muziek. Pas op, met het klassieke genre is niks mis hoor! Het kan wel eens gebeuren dat de genres elkaar sneller afwisselen, maar doorgaans probeer ik de stijlen op elkaar en op de mood aan te passen. Ik hou nogal van rock en metal, maar dat draai ik hier niet, behalve tijdens het schoonmaken dan. ’s Ochtends stond er ook wel al eens gangsta rap of reggae op. Misschien is dat niet altijd ieder z’n ding, maar uiteindelijk zitten de klanten hier niet de hele dag dus zo erg zit ik daar niet mee (knipoogt).”

Panorama sloot ondertussen jammer genoeg de deuren. In de plaats kwam wel de minstens even fijne wijnbar ONA. Als je het pand wil zien, kan je hen dus zeker een bezoekje brengen.

Volgende locatie in deze reeks: Kaffee-ine in Mechelen!

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?