Audio

Dear Desert – Give It Up

Dear Desert - Give It Up Artwork

Er zijn zo van die bands die nostalgische gevoelens bij me losmaken. De nieuwe Ierse groep Dear Desert uit Dublin is er zo eentje. Vandaag verschijnt hun debuutsingle Give It Up, een vrolijke popsong met een retro eighties vibe.

Dear Desert is de combinatie van Richie Fenton, Brendan Millar en James O’ Donnell die in 2013 samen muziek besloten te maken door een gedeelde interesse in soulvolle, roerende pop. Naar eigen zeggen vond de band hun sound door te experimenteren in een reeks thuisopnames die allen bestonden uit elektronische soundscapes en zoete vocals.

Zo klinkt Give It Up ook; de melodie is zweverig, maar heeft de juiste dosis gitaar en piano om het op de grond te houden. Het is in mijn oren een herinterpretatie van een soort muziek die ik eerder hoorde. Het klinkt vertrouwd maar toch kan ik het na enkele dagen nog steeds niet linken aan bestaande muziek, wat ik wel een goed teken vind.

Give It Up is zo’n single die wat mij betreft veel op de radio mag komen deze zomer, of hen dat hier (al) zal lukken betwijfel ik, maar ik gun het hen in ieder geval. Bekijk trouwens ook even het bovenstaande artwork, sober opgebouwd maar wel met een mooie kleurencombo, ik vind ’t wel geslaagd …

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?