Audio

Jamie xx – Girl / Sleep Sound

Jamie xx - Girl/Sleep Sound Artwork

Source image: theyoungturks.co.uk

Jamie xx is door de meesten gekend als 1/3 van de Britse band The xx. Deze man brengt echter ook al sinds 2010 op niet zo regelmatige basis solo muziek uit. De nieuwste telg in zijn repertoire is de 12″ vinyl Girl / Sleep Sound. Oké, splinternieuw is deze release niet meer (hij verscheen officieel op 5 mei en het nummer Sleep Sound circuleerde al geruime tijd op het internet) maar gezien ik hem nu pas fysiek heb, en er zeer blij mee ben, wil ik er toch nog graag iets over kwijt.

girl_sleep_sound GIF

Source: youngturksrecords.tumblr.com

Eerlijk: de A. kant Girl wist mij niet meteen te bekoren. Toen iemand (ik weet jammer genoeg niet meer wie) op Twitter schreef dat “Girl het beste is dat je dit weekend zal horen”, klikte ik nieuwsgierig op ‘play’ om het daarna weer af te zetten. Toch weerklonk het nummer nadien (al dan niet onbewust, Jamie xx is overal) nog enkele keren door mijn gehoorgang en ondertussen vind ik het even goed als de schitterende AA. kant Sleep Sound.

 

Dit lied hoorde ik eind vorig jaar al in de (volgens mij voor de vinyl nog aangepaste) versie die toen op enkele blogs verscheen. De meest bekende sample die je hierop kan horen, komt uit Karma van Alicia Keys (afkomstig van haar tweede studioalbum). Dat Jamie en Alicia een gouden duo zijn valt ook te horen op When It’s All Over, mijn inziens het beste nummer van haar laatste album, waar de productie door hem is gedaan.

Girl en Sleep Sound: twee érg fijne nummers dus, op een vinyl die de moeite is om in huis te halen. Meer valt hier eigenlijk niet aan toe te voegen. Even beluisteren (voor je naar de platenwinkel spurt, hij kost €9,5) kan hieronder:

 

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?