Audio

EVVY – EVVY EP

EVVY EP artwork

Zeemzoete indie pop, dat is wat de jonge artieste EVVY uit New York bij elkaar schrijft en zingt. Gepolijste vocals worden op haar gelijknamige debuut EP omringd door een berg glinsterende beats. Samen met een degelijke productie is het plaatje dat zeven nummers telt compleet. Ik stel haar aan je voor.

Erg veel weten we niet over deze deerne. We zijn er wel van op de hoogte dat ze nog niet erg lang bezig is, een klein jaar ongeveer, en dat ze voor haar EP samen werkte met Mickey Valen en producer Chris Wallitsch. Toch zet ze met die elementen een coherent geluid neer.

Ik leerde haar kennen dankzij het lied You Said. Zeker en vast het beste nummer dat EVVY tot nog toe schreef. Een mooie ballad met heerlijke vocals en veel emotie, om bij weg te dromen. Het toont goed wat ze in haar mars heeft.

De EP valt op te delen in ballads en powersongs. Collide behoort tot die tweede categorie. Het lied beukt er direct in met een uptempo beat. Die verloopt verder in een vrolijk liefdeslied. Een zoet thema dat qua lyrics best aardig wordt uitgewerkt, een pluspunt.

EVVY 1

Credits: Jen Painter

Hoewel het potentieel er zeker zit, had ik van EVVY toch nog liever net wat meer edgy werk gezien. Vele liedjes op de EP, zoals Calling, beginnen melodisch veelbelovend maar zwakken vervolgens af naar vlakke pop. Het eerder genoemde You Said is het enige dat er écht bovenuit steekt, en ook dat is niet dankzij innovatie en originaliteit. Never Let You Go is een goede poging met het house geluid waar het op steunt, al ontbreekt het hier aan dynamiek en contrast.

Kortom: mijn gevoel bij EVVY is dubbel. Na You Said was ik echt onder de indruk maar de EP van zeven nummers is ook wel lang genoeg. Afsluiten doet hij mooi met Swing, maar of de gemiddelde luisteraar tot daar zal geraken, is nog maar de vraag.

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?