Audio

LEA SANTEE

Lea Stöger

Als er één hipsterstad is die het midden van Europa kenmerkt, is het Wenen wel. Nadat SOHN er zijn hart aan verloor en er zijn debuutalbum opnam, kreeg ik deze week het duo LEA SANTEE in mijn vizier (all hail the caps). Zangeres Lea Stöger en producer Manuel Hosp maken samen sinds 2013 electro-pop die doet denken aan AlunaGeorge. Ik stel hen graag aan je voor.

Hun meest recente singles zijn Open Water en Dreams, die een maand geleden tegelijkertijd werden uitgebracht. Het eerste is een downtempo nummer met duidelijk gelijkaardige vibes als die eerder genoemde band. In tegenstelling tot de meer scherpe klank van Aluna, heeft Lea een warme, eerder donker gekleurd stemgeluid. Haar vocals combineren prima met de diepe baslijn van het lied, zonder twijfel een heerlijke eerste kennismaking.

Dreams is eerder van het dansbare slag. Dit lied kan perfect gedraaid worden in een hippe, funky club. Lea’s stem klinkt iets ijler en haalt hoger uit dan bij Open Water, maar ook dat gaat haar goed af. Het geeft het nummer een leuke dynamiek mee.

LEA SANTEE

Er staan echter tot een jaar oude songs op LEA SANTEE’s Soundcloud. Hetgeen daarvan zéker nog het beluisteren waard is, is Left You. Zo mogelijk hun beste lied tot nog toe. De glinsterende synthesizer beats en het laid-back gevoel dat van begin tot eind wordt doorgetrokken, maken hiervan een ideaal nummer om op een zonovergoten dag te beluisteren. Al zal het zeker ook op een zwoele avond z’n ding doen.

Kortom: LEA SANTEE is één van de fijnste duo’s die ik de laatste tijd tegen kwam. Ze zijn dan wel volop bezig om bekendheid te vergaren maar het is zeker en vast de moeite waard om hen nu al in de gaten te houden. Hun nummers zijn bovendien allemaal gratis te downloaden via hun Soundcloud.

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?