Audio

Osca – Illume

Osca Illume Artwork

We kennen met z’n allen Coldplay wel, die Britse indiepop band waarvan de muziekkwaliteit wat mij betreft de laatste jaren aardig wat is ingezakt. Vandaag heb ik het viertal Osca voor je mee gebracht, een band die mij doet denken aan Coldplay’s eerdere jaren in combinatie met een meer bombastisch geluid van bands zoal Kings Of Leon. Sinds gisteren hebben ze hun tweede single Illume uit.

Toch heb ik het eerst nog even over hun debuut, Blood. Dit is een gevarieerd en catchy nummer, dat van begin tot einde boeit. “It’s about feeling in limbo and holding-on in hope of reassurance” zegt frontman Jack Kenworthy erover. Hij schreef het lied in de herfst van 2013. De bandnaam Osca is trouwens afkomstig van Oscar Peterson, een muzikant die Jack leerde kennen door z’n vader en hem inspiratie bood.

Osca Band

Het nieuwe lied Illumine heeft pas écht een herkenbare Coldplay-ish intro, al weet ik nog steeds niet zeker waaraan het mij precies doet denken. Toch stoort het niet, gezien ze er op minder dan dertig seconden een heel eigen draai aan weten te geven. Herkenbaarheid speelt in dit geval zeker in hun voordeel. Net zoals Blood is dit echt een fijn nummer, ik heb er verder weinig op aan te merken.

Het strafste van al vind ik dat Osca met slechts twee nummers een geluid weet neer te zetten dat helemaal radio waardig is; het staat als een huis. Het is slechts een kwestie van tijd en een portie geluk dat deze mannen worden opgepikt en zotte hopen airplay krijgen. Dat Twee Huizen Verder het je gezegd heeft.

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

1 reactie

  1. i love this band… thank you for posting britta! i definitely hear some coldplay influence in their sound, and its fantastic.

    -Andrew
    itsXING.com

    Beantwoorden

Iets toe te voegen?