Audio

Nick Hakim – Where Will We Go Pt. 2

WWWG2

De herfst maakt langzamerhand zijn intrede, we steken nog net de haard niet aan. Muziek die zich als een deken om je heen legt, dat kan ik wel gebruiken. De uit Brooklyn afkomstige Nick Hakim weet dit maar al te goed en speelt er dan ook graag op in. Na zijn debuut EP Where Will We Go Pt. 1 die eind juli verscheen, heeft hij nu Where Will We Go Pt. 2 uit. Zet je even rustig op je gemak voor vier nieuwe nummers wegdroom-muziek.

De sobere gitaarintro van I Don’t Know dwingt een mens al eens om in de verte te staren. Eens Nick z’n soulvolle stem los laat, is kippenvel hetgeen ik daarvan krijg. Wie even goed luistert naar de lyrics zal ook merken dat de titels van de EP’s hiervan afkomstig zijn. Er valt weinig meer te zeggen dan dat dit gewoon een beeldschoon nummer is én de gedroomde opener van z’n tweede EP.

Heaven is de rust zelve. Bij mijn eerste indruk lijkt het nummer niet echt ergens heen te gaan, en toch vind ik het mooi. Het kabbelende water op het einde zorgt wederom voor een staarmoment.

Nick Hakim weet duidelijk waar hij goed in is. Ook Sleep voelt aan als zo’n warm laken waar ik het eerder over had. De titel is bovendien perfect gekozen, dit lied kan zeker iemand rustig in slaap wiegen. En dan bedoel ik niet uit verveling, maar uit de pure rust die je ervaart bij het luisteren ernaar, heerlijk.

Nick Hakim

In het laatste lied Lift Me Up steekt weer net wat meer dynamiek. Het hele nummer baadt in een lang vervlogen sfeer. Gespeeld wordt er op een oude, krakende piano. Boven alles is een subtiele ruis te horen die je instant in een zwart-wit film katapulteert. Op het einde komt er toch nog even een meer elektronisch geluid aan te pas, een fast forward als het ware. Lift Me Up kabbelt vervolgens traag weg. Te snel eigenlijk, deze EP had nog veel langer mogen duren.

Kortom: Stuk voor stuk zijn het nummers die onder je vel kruipen. Echt bewonderenswaardig hoe zo’n jonge artiest dit voor elkaar krijgt. Ik kan hier echt weinig negatiefs over kwijt behalve: dit moet je gewoon horen.

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?