Audio

Slow Skies – Bodies

Slow Skies

Karen Sheridan en Conal Herron vormen samen Slow Skies. Vorig jaar kreeg het publiek al een zinnenprikkelende eerste single te horen met On The Shore. Deze maand komt hun EP Keepsake uit. Ice Field is één van de nummers die op de EP zal staan.

De voorbije maanden werkte het duo al samen met verschillende opkomende talenten. Onder meer James Vincent McMorrow en St Vincent ontvingen steun van Karen en Conal. Nu is het tijd voor de release van hun eigen project. Ze werken vooral vanuit Dublin. Karen zingt en Conal producet.

Slow Skies New EP

Ice Field

Het eerste gereleasete nummer van hun EP heet Ice Field. Volgens de band zelf echt iets voor mensen die fan zijn van Daughter en daar ben ik het volledig mee eens. Er heerst een soortgelijke vibe in het nummer. De mooie stem van Karen in combinatie met de melodie zorgen voor een rustgevend effect. Echt ideaal voor een zondagmiddag tijdens het schrijven of wegdromen.

Bodies

Bodies is een iets donkerder nummer. Er hangt een soort gloomy sfeer in de gitaarlijn. De hoge stem van Karen vormt hier een mooie contrasterende samenwerking mee. Ook dit nummer kan mijn stormachtige gedachten even bedaren. Het voelt als even ontsnappen aan de werkelijkheid en meegezogen worden door de muziek naar een rustige, donkere plaats.

Wat mogen we dus verwachten van hun eerste EP? Als we de elementen van de twee bovenstaande nummers bekijken, zal Keepsake een EP worden met een donker randje en I love it. Want wat is muziek zonder een vleugje duisternis? Ik heb hoge verwachtingen, jongens. Hopelijk tonen de twee leden van Slow Skies nog meer van hun talent in de rest van hun EP.

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

Iets toe te voegen?