Artikel

Glass Animals, helden op sokken in de AB

Glass Animals

Junglegeluiden. Die weerklonken gisteravond om negen uur uit de uitverkochte AB Club. Even later betraden de vier jongemannen van Glass Animals, op sokken, het podium. Het hoofddoel? Wat meer schwung in dit oerwoud steken!

Hun concert openden ze met Psylla. Een single uit 2013 die op hun debuutplaat ZABA als hidden track is teruggekeerd. Snel werd duidelijk dat ze er veel plezier in hadden. De schattige manier van doen van de zanger Dave heeft volgens mij ook meerdere dames in katzwijm doen vallen. De guitige ‘thanks.’ tussen bijna elk nummer maakte het helemaal af.

Dat de band goed weet waar hij mee bezig is, viel op door de strakheid waarmee deze set gespeeld werd. Niets klonk exact als op de plaat, er was ruimte genoeg voor spontaniteit, maar op ‘fouten’ heb ik hen niet kunnen betrappen. Deze motor is geolied. Heel de show kreeg een mooie dynamiek mee, met afwisselingen tussen chaotische en rustige stukken, zowel in de nummers als ertussen. Het enige moment dat mij dit wat de pan uit swingde was bij Black Mambo. Dit is op het album een lied met veel details, jammer genoeg verloor het dit bijna volledig door de te luide bas.

Zanger Dave had allerminst een zittend gat, ik denk niet dat hij twee minuten stil stond. De reden van het dragen van sokken werd ook duidelijk naar het einde van de set toe. Toen ging hij, mits aanloopje, aan het begin van Flip vooraan op de basdrum staan. Even later deed hij dat opnieuw op de boxen rechts vooraan, naast ons, om tijdens het afspringen bijna een microfoon omver te lopen. Naast het rondlopen had hij de muziek ook letterlijk in de vingers, met perfect getimede handgebaren tijdens Hazey. Alles geven, moeten deze dieren gedacht hebben.

De reguliere set werd afgesloten met Wyrd, een lied dat live beter uit de verf kwam dan op plaat, dankzij een knap stukje gitaar. Na even van het podium te verdwijnen keerde Glass Animals terug voor twee toemaatjes. De eerste was een cover van Kanye’s Love Lockdown die ook op de Pools EP te beluisteren valt. Geen slechte cover, maar mij raken deed hij evenmin. Definitief eindigen deden ze met Pools, op speed. Mij klonk het net wat te gehaast, maar mijn bevallige partner in crime liet weten dat hij deze versie wel kon smaken.

Een dik uur lang hebben we opnieuw de zoete smaak (Peanut butter vibes?) van de zomer geproefd, die enkele uren voordien nog ver weg leek. Glass Animals is erin geslaagd om met hun optreden een dansfeestje te ontketenen in hartje Brussel, en heeft vooral met verve bewezen dat je gerust op sokken de jungle in kan.

Glass Animals sketch

En een gesigneerde tekening ben ik ook rijker!

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?