Audio

Say Lou Lou – Lucid Dreaming

Say Lou Lou Lucid Dreaming Artwork

We hebben er lang op moeten wachten, op de debuutplaat van de Zweedse zusjes Say Lou Lou. Toen er begin februari eindelijk een definitieve releasedatum kwam, bleek deze gesplitst over Scandinavië (eind februari) en de rest van de wereld (vandaag). Geen idee waarom daar zoveel tijd tussen zit, maar vandaag kunnen we het album dan eindelijk met z’n allen beluisteren: Lucid Dreaming. Was ‘ie het wachten waard?

Zoals vaak bij vaak uitgestelde eerste albums, was er al een heel deel van de nummers bekend. Meer dan de helft in dit geval, met Julian en Nothing but a Heartbeat als uitgesproken winnaars. Glitter kon ik me ook al voor de geest halen dankzij hun concert in de Botanique vorig jaar. Het eerste écht nieuwe lied was voor mij Angels (Above Me), een behoorlijk saai nummer. Ik geloofde het eerst niet helemaal dus ik gaf het een tweede kans maar op het iets meer groteske refrein na is er weinig aan. Dit is jammer genoeg van toepassing op quasi al het nieuwe werk, Wilder Than the Wind leent zich bijvoorbeeld uitstekend als soundtrack voor een middagdutje. Skylights en Hard for a Man kunnen er wel mee door. Beide liedjes met wat meer dynamiek en contrast.

Say Lou Lou

Echt enthousiasme en talent voel ik voor ’t eerst bij Peppermint, dit lied werd vorige zomer uitgebracht als B-kantje van Everything We Touch. Ik heb ’t altijd al een cool nummer gevonden, en ben blij dat het ook de tracklist van het album gehaald heeft.

De samenwerking met Lindstrøm, Games for Girls, die zich in de kop van het album bevindt is ook een schot in de roos. Duidelijk een radiohit, en behoorlijk verschillend van hun solo werk.

En dan hebben we op een chaotische wijze eigenlijk heel de plaat gehad. Waarom ik het met de Say Lou Lou zusjes wat lastig heb, is omdat ze in mijn ogen een portie pit missen. Hun songs zijn té glad en te gepolijst. Oké, het kan uw stijl zijn maar na een halve plaat begint het (mij) toch te vervelen. De vocals zijn goed en deze zussen weten waar ze mee bezig zijn; ze hebben potentieel maar het komt er gewoon nog niet volledig uit. Oftewel zijn ze ondertussen wel aan het einde van hun Latijn, dat zal de opvolger van Lucid Dreaming ons moeten vertellen.

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?