Audio

Oh Wonder – Oh Wonder

Oh Wonder artwork

Toen ik in september vorig jaar voor ’t eerst een song van het Britse duo Wonder Wonder hoorde, was ik meteen verkocht. Body Gold bleek de start te zijn van het idee om één lied per maand te schrijven én uit te brengen. Na twee maand besloten ze om, vanwege een naamsverwarring met een andere band, hun project om te dopen naar Oh Wonder. Sindsdien bleef het duo trouw prachtige nummers schrijven en ondertussen groeide hun populariteit hard. Het resultaat van een jaar noest werken is het gelijknamige debuutalbum. En dat stel ik vandaag héél graag aan jou voor.

Op een paar songs na heb ik het hier eigenlijk al over het volledige album gehad. Omdat ik niet elk nummer individueel ga bespreken (spoiler: ze zijn echt allemaal goed) licht ik er enkele van mijn favorieten uit. Via de tag ‘Oh Wonder’ kan je uiteraard al mijn voorgaande artikels wel (her)lezen.

Drive

Dit is een vrij recent lied, eentje waarmee het duo een vaste stek in de playlist van BBC Radio 1 veroverde. Ondertussen mochten ze ook het live komen spelen in de Maida Vale studio, wat je hieronder kan bekijken. Drive is een heerlijke zomerse ode aan de liefde, met instrumentaal een knappe sleutelrol voor de viool. Zonder twijfel één van mijn favorieten.

Body Gold

In de introductie van dit artikel sprak ik reeds over dit nummer, het allereerste dat Oh Wonder aan de wereld liet horen. Ik werd er meteen verliefd op, en ben dat eigenlijk nog steeds. Het viel mij toen meteen op dat de klankkleuren van Anthony en Josephine’s stemmen goed bij elkaar passen, iets wat in hun verdere repertoire alleen maar wordt bevestigd. Body Gold is voor mij bijna de perfecte popsong.

White Blood

Dit is zonder twijfel het meest zwaar beladen lied van de plaat. Het artwork bevat een foto van een hersentumor van één van hun fans. De tekst van het nummer ging initieel ook over kanker, maar evolueerde uiteindelijk in een zoektocht naar de immuniteit voor ziektes en alles wat ons bang maakt, zowel fysiek als mentaal. Een oprecht en pakkend nummer.

Oh Wonder

Dazzle

Instrumentaal gezien is dit toch wel mijn lievelingslied. Ik ben gek op de oude pianoklanken, de sporadisch toegevoegde belletjes en de iets zwaardere elektronische bassen. Verder heeft deze song een atypische dynamiek en een een bling-melodie die prima bij de titel past. Gewoon de maks.

Plans

Van de nieuwe songs (er staan enkele extraatjes op het album) vind ik Plans het beste. In tegenstelling tot het meeste van hun werk is de instrumental niet gebouwd op de klassieke piano, maar op beats en synthesizers. Een dromerig nazomer nummer, dat is het he-le-maal. En een poëtisch afsluiter van de plaat, dat ook.

Kortom: ik had niet gedacht dat het zo snel zo’n vaart zou lopen lopen met Oh Wonder, maar ik ben enorm trots op hen. Wat ze het afgelopen jaar bewerkstelligd hebben, getuigt van veel doorzettingsvermogen en nog meer van kunde, met een prachtig resultaat. Een eindresultaat wil ik het zeker niet noemen, want met al de optredens die hen nu te wachten staan, is het echte avontuur waarschijnlijk nog maar net begonnen.

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?