Audio

Sunflower Bean – Human Ceremony

Sunflower Bean - Human Ceremony artwork

De leden van Sunflower Bean hebben goed geluisterd naar allerlei soorten muziek en daar volop mee geëxperimenteerd. Het resultaat? Hun debuut Human Ceremony. Een album met een vleugje The Cure, een wolkje Sonic Youth en een spatje Haim. Een mix die een boeiende sound oplevert.

Laat ons eerst eens kijken naar de intrigerende hoes van het album. Rechtsonder zien we de smeltende klok van Dalí met daarnaast een button van Frida Kahlo. Verder zien we heel veel klokken die elk een ander uur aangeven en bloemen, veel bloemen. Het is een beeld waarin je hoe langer, hoe meer ontdekt en die rode lijn trekt zich ook door in de muziek op dit album.

Drummer Jacob Faber, zangeres Julia Cumming en gitarist/ zanger Nick Kivlen vormen met z’n drieën Sunflower Bean.  Ze waren alledrie nog tieners toen ze de nummers op Human Ceremony opnamen en zetten daarmee een verbijsterend resultaat neer.

Human Ceremony, Come on en This Kind of Feeling vormden oorspronkelijk één nummer van 7 minuten. Nick, Julia en Jacob speelden ze aan elkaar bij optredens met af en toe gelach tussen. Ze besloten het op te knippen in drie nummers et voilà, de drie hoogtepunten van hun album waren geboren. Sunflower Bean mixt succesvol stijlen van vroeger met hun eigen stijl.

De melancholie van Oh, I Just Don’t Know, de gitaren in I Was Home en de chaos van het nummer met de geniale titel Space Exploration Disaster typeren de eigenheid van Sunflower Bean. Langs de ene kant heb je de prachtige stem van Julia met de donkere basstem van Nick ter ondersteuning, langs de andere kant herken je de invloeden van indiemuziek uit de jaren 80 in hun hele album. Een debuut zoals ik er nog niet vaak één heb gehoord. Van Sunflower Bean hebben we het laatste nog niet gehoord als ze deze kwaliteit aanhouden!

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

Iets toe te voegen?