Audio

Het beste album ooit, volgens Eva Mouton

Radiohead - Kid A artwork

Hier bij Twee Huizen Verder zijn we nieuwsgierige aagjes, die altijd op zoek zijn naar iets nieuws. Zo kwamen we op het idee om aan mensen die ons inspireren te vragen wat hun favoriete album ooit is. Deels omdat we dat graag van hen willen weten, maar ook omdat we onze horizonten graag verruimen. De derde geïnterviewde in deze reeks is Eva Mouton. Als haar sympathieke wekelijkse column voor De Standaard bij jou geen belletje doet rinkelen, dan doen de andere projecten op haar website dat vast wel.

Wat is jouw favoriete album ooit en wie heeft het gemaakt?
Eva: “Kid A van Radiohead

Waarom deze keuze?
E: “Ik ben grote fan van Radiohead. Van hun beginperiode tot nu: al hun albums kunnen mij bekoren. In dit album combineren ze fantastische teksten met een fantastische sound. Al hun nummers zijn introvert en extravert tegelijk; Thom Yorke zingt zo gevoelig … En een nummer daarna spelen ze het gewoon allemaal snoeihard (maar perfect gecontroleerd) naar de kloten. Die combinatie zorgt ervoor dat je oren ‘lucht’ krijgen, dat je van manie naar depressie gaat. Allez … Met de nadruk op depressie natuurlijk. We hebben het over Radiohead ;-)”

Hoe heb je de plaat leren kennen?
E: “In het middelbaar leerde ik muziek kennen via mijn zus. Red Hot Chilli Peppers, Smashing Pumpkins … En ook Radiohead. Haar lief (nu haar echtgenoot) en zij waren en zijn nog steeds grote fans. Ik leerde eerst Hail To The Thief kennen, een meer toegankelijke plaat. Daarna begon ik ook de andere albums van Radiohead op te zetten. En nu ken ik ze allemaal vanbuiten.”

Zag je de band ooit live aan het werk?
E: “Ja, in 2003 in Vorst Nationaal en in 2006 op Pukkelpop. Die twee optredens waren geweldig, maar het optreden in Vorst was toch mijn absolute topper. Omdat het binnen was, zat hun sound perfect. En ze speelden, naast klassiekers, ook veel nieuwe nummers. Ik heb dat concert als één grote roes beleefd, samen met mijn zus, haar lief en mijn beste vrienden. De dag nadien moest ik naar school. Kleine oogjes. :)”

Van welke artiesten/bands ben je tegenwoordig nog fan?
E: “Ik luister naar veel verschillende genres. Björk, Soko, Keaton Henson, Pink Floyd, Patti Smith. En Beyoncé om op te lopen, natuurlijk :)”

Radiohead is misschien niet meteen de band waar we zelf over zullen schrijven, maar uiteraard is hij zeker z’n plaats op deze blog en in het universum waard. Wil je meer over Eva Mouton weten? Bezoek dan zeker haar website.

Wat is jouw favoriete album ooit?

Radiohead - Kid A Hey Hey Apps

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?