Audio

Two Door Cinema Club – Gameshow

Two Door Cinema Club - Gameshow cover

Na het einde van hun tour in 2014 nam Two Door cinema Club een break van achttien maanden. Nu hebben de jongens een derde album klaar: Gameshow. Vier jaar moesten fans wachten op nieuwe muziek, maar was het dat wel waard?

Het eerste nummer op het album is een erg gepaste vraag: Are We Ready? En of we klaar zijn! Vier jaar na hun tweede album zijn de mannen van Two Door Cinema Club nog steeds de eigenaars van de, volledig zelfbereide, upbeat indiepop met een vleugje rock. Met Gameshow tast de band de grenzen van dat genre af. De mannen hadden de pauze nodig, omdat ze te veel van zichzelf vroegen om steeds beter te worden. Dat zorgde voor problemen in de groep en bracht het voortbestaan zelfs in gevaar.

Gameshow geeft me een gemengd gevoel. Sommige nummers hebben een enorme disco vibe, terwijl andere nummers richting meer dan een vleugje rock leunen. Helaas geeft dat een schizofrene kant aan het geheel van de langspeler. De band neemt risico’s die niet altijd even goed vallen. Soms gaan ze dan weer voor risico’s die exact de juiste keuze blijken om een nummer net dat beetje meer te geven. Gameshow is geen slecht album. De zang van Alex Trimble klinkt veel rauwer dan op de vorige albums en dat geeft het gevoel dat het allemaal vanuit een oprechte emotie vertrekt.

Two Door Cinema Club lijkt op zoek naar een manier om zijn eigen stijl te behouden en tegelijk ook te groeien. Bad Decisions en Fever klinken me in de oren als nummers die ik al honderd keer heb gehoord. Nummers als Surgery, Lavender, Good Morning en Je Viens De La tonen dan weer aan dat de groep wel vernieuwend kan zijn.

 

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

Iets toe te voegen?