Galerij

Ai Wei Wei @ Tate Modern

Diegenen die naar ‘Zomergasten’ met Guy Verhofstadt hebben gekeken of een tijdje geleden een bezoekje brachten aan het Tate Modern museum in Londen zullen dit vast wel herkennen. Het is een kunstwerk van de Chinees Ai Wei Wei. Een heel veld vol met porseleinen zonnebloem zaden. Ze lijken net echt, ze klinken net echt wanneer je erover loopt. Je weet het pas dat ze het niet zijn wanneer je ze vast hebt of erop probeert te kauwen.

De miljoenen ‘zaadjes’ die er liggen zijn één voor één handgemaakt door Chinese arbeiders, wat een soort parodie wil voorstellen op de ‘Made in China’ markering. Wat mij ook nog bijbleef is dat het kunstwerk de totaliteit van al deze pitjes is, haal je er één weg is het een ander kunstwerk. Eigenlijk is dat met alles zo, ook al denk je ‘het is maar één klein iets van de zovelen’. Het is niet meer hetzelfde…

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?