Audio

2011 in cd’s – Deel 2

Intergalactic Lovers - Greetings & Salutations

Zoals ik in Deel 1 reeds uitlegde, ben ik erin geslaagd mijn voornemen om het afgelopen jaar iedere maand een cd te kopen vol te houden. De maanden januari, februari en maart hebben we al gehad. In deze post ga ik verder met april.

04. Lady Linn and her Magnificent Seven – No Goodbye At All

Ik had een bloedhekel aan de muziek van Lady Linn. Begin vorig jaar is dat echter verandert met de release van haar nummer ‘Cry Baby’. Dit heeft dagenlang in mijn hoofd rondgespookt en maakte me vrolijk. Dat is het moment dat ik besloot om haar nog een tweede kans te geven, en toen hebben ook haar andere nummers me gegrepen. Oké van haar debuutsingle ‘I Don’t Wanna Dance’ ben ik nog altijd geen fan (vandaar dat ik afhaakte) maar verder kunnen bijna al haar liedjes mij bekoren. Vandaar de beslissing om haar tweede plaat te kopen van zodra deze werd uitgebracht. En het is een goeie. Een geslaagde afwisseling tussen uptempo en meer ingetogen nummers met Cry Baby en Over als respectievelijke hoogtepunten. Ik wacht op het moment dat ik haar live aan het werk kan zien, ‘k heb al twee kansen mislopen vanwege herexamens en een andere afspraak. Derde keer goede keer dan maar? Luister eerst naar: Cry Baby, Over & Didn’t Know What To Say Hieronder bevindt zich dan weer haar cover van Simian’s Never Be Alone. Oh, en de handtekening op de cd is gezet op de Lokerse Feesten dankzij Annabelle en Christophe!

05. Intergalactic Lovers – Greetings & Salutations

Van deze groep kende ik slechts twee nummers toen ik besloot tickets te kopen voor hun albumreleaseconcert in de Handelsbeurs. Het was dus echt een verrassing. Door mijn eigen ‘dommigheid’ waren we daar veel te vroeg maar konden we wel plaatsen rechts vooraan het podium te pakken krijgen. Tussen en achter de fotografen, dat wel, maar dan weet je eigenlijk wel dat je een goed zicht hebt. Het concert was echt fantastisch, mijn verslagje staat nog steeds hier te lezen. Uiteraard kocht ik na het concert nu debuutplaat, liet deze signeren en sloeg een klein praatje met zangeres Lara. Ze toonde nog een beetje onzeker en timide, wat wel te begrijpen valt als je weet dat ze met een verkoudheid hun debuut moest zingen, maar was verder wel erg sympathiek en tegelijk mysterieus. Zet de andere groepsleden erbij en je krijgt letterlijk een beeld van hun muziek: speciaal, een beetje donker en nazinderend. Voor mij het beste Belgische debuutalbum van 2011! Luister eerst naar: Delay, Bruises, Howl & Drive. Onderstaand filmpje is een akoestische versie van Delay voor de AB Sessions.

06. Katy B – On A Mission

“Is it because my love is better than hers, my kiss is sweeter than hers, my touch is softer than hers oh!” uit ‘Why You Always Here’ zegt het allemaal. Dit is een album over een zelfverzekerde jonge vrouw die weet wat ze wil. De nummers gaan vooral over relaties maar dan niet boordevol melancholiek maar met een stevige beat eronder. Ze was meer dan terecht één van de Britse revelaties van 2011. Een stevige stem, een echt podiumbeest (lees mijn verslag van haar optreden in de Botanique hier) en haar songs blijven hangen. Als je dat kan aanbieden en wordt ontdekt is dat bijna een garantie voor succes. Koningin van de dubstep of ‘diegene die dubstep mainstream maakte’ zijn haar alter ego’s bij het grote publiek. Al vind ik dat haar muziek eerder naar dance en house neigt behalve debuutsingle ‘On A Mission’ en ‘Disappear’ dan misschien, maar wie ben ik natuurlijk? Dit is een cd die ik vaak en overal laat spelen. Het enige waar ‘ie misschien minder voor geschikt is, is voor een triestige bui, al bevindt hij wel permanent in een ‘ik heb zin in fun’-sfeer! Luister eerst naar: Movement, Disappear & Hard to Get (het nummer dat qua stijl het meest afwijkt van de rest van de cd) Het filmpje is een uitstekende cover van Maverick Sabre’s Let Me Go waarin ze duidelijk laat horen wat haar stem waard is. De handtekening heb ik bemachtigd bij de cd-verkoop na het concert in de Botanique.

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

1 reactie

  1. Pingback: 2012 in CD’s | Twee Huizen Verder

Iets toe te voegen?