Audio

Gossip – A Joyful Noise

De nieuwe plaat van Gossip, A Joyful Noise, vangt aan met stevige basgeluiden. Het nummer is een goed gekozen opener, het geeft een tamelijk goed beeld van de rest van de plaat: niet al té zwaar met leuke melodieën en af en toe een sneer gitaar erdoor, die de band toch kenmerkt.

Na de ondertussen bekende oorwurm Perfect World volgen enkele gelijkaardige nummers. Move in the Right Direction is een fijn, typisch Gossip nummer maar dan veel zachter van aard. Casualties of War is voor mij het minste nummer, het is een trage en eentonige ballade die me niet kan blijven boeien. Into the Wild is iets gelijkaardig maar toch beter, het heeft een refrein dat me aan andere muziek doet denken, al ben ik er nog steeds niet op gekomen dewelke dat is.

Bij Get Lost veranderde er iets. Toen ik het refrein hoorde ging de volumeknop instant luider, hoe catchy is dit?! Het wordt sowieso een nummer dat ik nog luid zal meebrullen in de auto en heeft zeker potentieel om een zomerhit te worden, al weet ik niet of de band dat doel voor ogen heeft. De tekst mag dan wel iets minder vrolijk zijn, de melodie zorgt voor een instant dansgevoel!

Van de laatste nummers springt vooral Horns eruit, goed opgebouwd, fijne instrumentatie en het blijft hangen! Het einde van I Won’t Play vond ik een beetje vreemd, een fade-out met een nog een laatste lijn tekst erdoor die niet echt had gemoeten. De afsluiter zit daarentegen wel juist.

In het algemeen klinkt dit album een pak meer poppy dan het vorige werk van de band (al moet ik daarbij wel vermelden dat ik slechts twee van hun vier andere platen echt ken). Ik kan me voorstellen dat de trouwe fans hier misschien minder voor te vinden zijn, al vind ik het best een fijne wending. Ik mocht Beth’s stem al geruime tijd maar er was telkens iets dat me weerhield van de albums te downloaden, op enkele nummers na dan, met deze plaat is het iets anders. Ach, tot zover mijn mening natuurlijk, nu is het aan jullie om conclusies te trekken, beluister het volledige album op de website van de Standaard!

Gossip – A Joyful Noise – Release: 11/05/2012

Dit album heb ik echter niet gekocht, maar met veel plezier mogen ontvangen van de sympathieke Amaury, die het mij wou bezorgen na de gemiste #gossiptwunch.

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

2 reacties

  1. Pingback: 2012 in CD’s | Twee Huizen Verder

  2. Pingback: A whole lotta Gossip | Twee Huizen Verder

Iets toe te voegen?