Artikel

Stagaire in Den Haag (3) – Een heel klein beetje bang

Zondag is het vermoedelijk zo ver. Dan pak ik mijn hebben, houden en beste doosje moed bij elkaar en zal ik voor een maand vertrekken naar Den Haag. Hoewel ik er ongelofelijk veel zin in heb, mede door de aardigheid van iedere Hollander (ja ik mag dat zeggen in dat deel van NL, toch al één ding dat ik niet kan mispeuteren dus *huppelt*) die ik tot nu toe te zien of aan de lijn kreeg, heb ik toch ook een beetje bang. Want ik ga daar wel komen te zitten in een groot huis met mensen die ik niet ken, in een grote stad vol onbekenden en ergens weet-ik-veel welke etage van een bedrijf dat veel groter blijkt uit te vallen dan ik initieel dacht.

Ik ben wel graag alleen van tijd tot tijd. De zee is enkele kilometers verderop van mijn verblijfplaats en dat is voor mij echt wel een plek om mijn hoofd leeg te maken. Ik vermoed dat ik daar graag zal vertoeven op een mooie dag zoals vandaag. Ik krijg ook het gevoel dat ik op mijn stagebedrijf snel zal worden opgenomen in de familie, al zal het veel afhangen van mijzelf en van mijn collega’s. Je weet nooit wie dat zijn, maar voorlopig heb ik er dus een goed oog op. Om nieuwe dingen te leren kennen en ervaringen op te doen is een maand te kort, maar om eenzaam te zijn is het veel te lang. Ach, ik moet niet zeuren, er komen op hoop van zege allerhande vrienden mij opzoeken en ik zal daar ook voor school nog zoveel te doen hebben dat ik weinig momenten zal hebben om na te denken over eenzaamheid.

Het is een avontuur dat op me wacht en ik ga proberen in de mate van het mogelijke Den Haag en z’n kleine kantjes fotografisch en in anekdotes vast te leggen. En uiteraard zal ik deze hier allemaal op posten, zo kunnen jullie meevolgen en zijn we met veel meer in mijn klein verhaaltje. Voor ik het weet zal het gedaan zijn en zal ik er spijt van hebben dat dit het geval is. Al weet ik voorlopig niet of ik dat mondje Hollands Nederlands wel wil behouden… Soit, we zien wel, op naar het land der tulpen en klompen!

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

2 reacties

  1. Het lijkt allemaal wat angstaanjagend in het begin maar uiteindelijk zal het een onvergetelijke tijd worden. Leer zoveel mogelijk maar geniet vooral!!
    Veel geluk.

    Beantwoorden

Iets toe te voegen?