Galerij

Stagiaire in Den Haag (4) – Op verkenning! (Where’s Johnny & Paleis Noordeinde)

Vanwege tweede pinksterdag besloot ik om tegen de planning om pas vandaag naar NL te vertrekken. Vanochtend was het dus zover, spannend! Na een tijd rijden kwam ik aan op bestemming, het was hier bewolkt en veel kouder dan bij ons. Daar stond ik dan met mijn zomerkleed. Damn.

Maar terwijl ik mijn bagage uitpakte, merkte ik dat het mooie weer me gevolgd was, en al snel ruimden de wolken plaats voor zon en een dikke 20 graden warmte. Het leek me ideaal weer om naar de zee te gaan. Er werd me hier dan wel verteld dat het daar mistig zou zijn, ik geloofde écht niet dat het 10 km verder complete mist kon zijn. Dus vertrok ik richting Scheveningen.

’t Was echt iets raars, er hingen donkere wolken samengepakt ergens voor mij terwijl ik in het zonnetje naar de zee reed. Per kilometer dat ik dichterbij kwam daalde de temperatuur op mijn thermometer. Uiteindelijk heb ik besloten rechtsomkeer te maken en naar het centrum te trekken. Later hoorde ik op de radio dat zo’n plotse kustmist een zeevlam heet. ‘k Vind het echt raar hoe het 10 km landinwaarts dan wel volle zon kan zijn.

Het centrum in dan maar! Na heel erg veel verkeerd rijden (wegenwerken enzo, GPS was geen hulp) besloot ik mijn auto te parkeren tegen paleis Noordeinde, het werkpaleis van koningin Beatrix. Mijn neus achterna wandelde ik richting centrum en slechts twee straten verder bleef ik steken. Uit een gezellige koffiebar schalden de deunen van een jonge beloftevolle band genaamd ‘Where’s Johnny‘. Zalige muziek was dat. Al snel geraakte ik aan de praat met de mama, zus en oma van de zangeres en het werd een gezellig gesprek boven een lekkere koffie. Ik besloot al snel om het echte centrum van Den Haag op een andere moment te doen, het was bij de koffie veel te gezellig. Ik leerde er over de herkomst van Koninginnedag, het feit dat niet iedere Nederlander voetbalgek is en dat wij Belgen niet zo terughoudend zijn als geboekstaafd staat. Maar dat de Nederlanders open en direct zijn, dat klopt alvast wel.

Later wandelde ik nog naar de paleistuin. Het was er aangenaam vertoeven al was ik toch teleurgesteld geen Beatrix te zien. Al had ze congé vandaag en komt ze blijkbaar nooit buiten in Den Haag, behalve op Prinsjesdag. Een soort feestdag die iets met de begroting te maken heeft. Maar dat vogel ik nog wel uit. Geen zin om het te Googelen, de verhalen van de mensen hier zijn zoveel leuker. Ik ben ‘de Vlaamse in Nederland’ voor een maandje, en dat bevalt me wel.

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?