Artikel

Stagiaire in Den Haag (5) – De eerste werkdag

Het was een drukke dag vandaag, maar dat zal wel normaal zijn voor een eerste dag, en ook niet zo slecht vermoed ik. Omdat ik niet telkens een blok tekst wil schrijven en afwisseling nooit slecht is, enkele bemerkingen.

 • Wat de belastingsdienst in Nederland heeft dat wij in België niet hebben? Vriendelijke mensen, tempo en nog redelijk drinkbare koffie.
 • Ik had minder file dan verwacht, bijna nergens stil gestaan vandaag. Wat mij wel ergert zijn de verkeerslichten die na amper 30 seconden groen licht terug op rood springen. Dat zijn dus amper drie auto’s per keer, ik zie het nut niet. Iemand verkeersdeskundige hier die dit kan verklaren?
 • Namen onthouden is toch niet my cup of tea, maar ik doe mijn best… (in feite is het niet fair, ik moet 30 nieuwe namen onthouden, mijn collega’s maar één)
 • Ik ben momenteel de enige stagiaire bij Sdu Uitgevers, dat is volgens de personeelsdienst vrij uniek dus ik moet er van profiteren werd me gezegd. Wel eens fijn om zo enig te zijn!
 • Mijn collega’s zijn de maks, en alle andere mensen op het(/de) 2de en 7de verdiep(ing) ook.
 • Het is gaaf om in zo’n megabedrijf met allerhande kantoortjes rond te lopen, een eigen bureau en een eigen telefoon te hebben. #littlethings
 • De koffie uit de koffieautomaten is ook in Nederland niet te drinken.
 • Enkele collega’s willen graag wat Vlaams leren. Vlaams met Nederlands haar is geestig.
 • Ik heb getwijfeld om een aflevering/fragment van Het Eiland te tonen, maar heb mij voorlopig nog ingehouden. Al ben ik toch blij dat het zo niet ging, of zo.
 • It’s always beter to be overdressed than underdressed kreeg vandaag een nieuwe betekenis met name dat overdressed tegelijk ook underdressed kan zijn.

That’s all folks!

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

4 reacties

  • Dan probeer ik het eens in te korten is het weer niet goed 😉 ’t Komt erop neer dat ik een mooi zomers kleed aan had met enkel een blazer erboven en het hier niet boven de 12°C ging vandaag. Ik was van de redactie dan wel meeste opgekleed maar heb heel de dag mijn blazer aangehouden…

   Beantwoorden

Iets toe te voegen?