Artikel

Stagiaire in Den Haag (8) – Het zit ‘m in de kleine dingen II

Het is weer even geleden dat ik nog iets op dit blog plaatste. Reden hiervoor zijn enkele schoolzaken die deze week afgerond moesten worden en waar ik mijn handen meer dan vol mee had. Nu zijn die echter achter de rug en kan ik rustig verder stage lopen en Nederland verkennen. Morgen trek ik naar Amsterdam en ’s avonds ga ik naar een modeshow van de KABK-studenten in Den Haag, hoera hoezee! Mijn verslag daarvan volgt in de loop van volgende week in enkele aparte blogposts (het zal té veel zijn om in één te proppen)! Dat ik niets blogde betekent niet dat er niets gebeurd is deze week. Daarom hier een vervolg op de ‘kleine dingen’ post van vorige week.

 • Ze rijden hier erg graag door het rode licht. Ik kan dit ergens wel begrijpen want de programmatie van de verkeerslichten is hier zo mogelijk nog slechter dan bij ons (ja dat kan!). Ook voor fietsers is een rood licht synoniem voor een buitenaards wezen waar ze best zo snel mogelijk van ontsnappen.
 • Hier in Nederland hebben ze zoiets als een ‘toeristenlicht’. Die staan in paren opgesteld op drukke opritten van snelwegen net voor je invoegt. Het verspringen van kleur gebeurt om de halve seconde (no kidding) en er staat onder ‘één auto per groen licht’. Maar er kan dus geen auto door op één groen licht waardoor er een soort gek traag geschuif ontstaat dat net hetzelfde is dan  dat in de file op de snelweg (zonder file gaan die lichten niet aan). Er staat overigens ook een flitsbak bij, als die aanstaat is dat echt leep. Soit, het is te gek voor woorden, echt waar, het lijkt wel een kermislicht. Volgende keer maak ik een filmpje.
 • Dure auto’s type BMW, Audi en Mercedes zijn hier extreem zeldzaam. Echt, je ziet ze quasi niet. Vermoedelijk komt dit door de heel hoge kostprijs van die bolides hier.
 • Nog een laatste iets over het verkeer (het viel me echt op deze week): De grens over rijden richting Nederland is een zaligheid. In de omgekeerde richting is het een hel. ‘Nuff said. #hobbel #hobbel #doef

  De ‘Nederlandse’ vlag. Bron: http://bit.ly/PByp19

 • Het Limburggevoel is peanuts ten opzichte van het Oranjegevoel. Hoe een land ten tijde van een (E/WK) zo achter een elftal kan staan, is in België echt ongezien. Het EK-lied op 3FM is overigens hilarisch, vond er jammer genoeg geen linkje van (maar als u zich toch niet kan houden).
 • Hollandse radio is grappiger dan de onze. Zelfs de reclame! De muziek is dan weer niet alles…
 • Na twee weken op de werkvloer ben ik er nog altijd niet aan gewend dat men ‘hoihoi’ zegt om te groeten én afscheid te nemen, en dit echt in ALLE situaties.
 • Nederlanders zijn een sarcastisch, doch geinig volk.
 • Leukste uitdrukking en spreekwoord tot nog toe zijn ‘ter lering ende vermaak’ en ‘Oost-Indisch doof’ (= wel horen maar niet luisteren).
 • Woorden van de week: ‘buffelen’ en ‘knallen’! (gok gerust de betekenis in de comments, zonder het eerst te Hoehelen!)

Zo, dat was het weer voor deze keer. Volgende week ben ik er (misschien) weer met meer (weer)!

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

4 reacties

 1. Oost-Indisch doof hoor ik ook bij ons hoor 😉 en maak gerust een filmpje van dat verkeerslicht! En over die wegen: Ik moest voor Nederlands een boek lezen waar het ook letterlijk in staat. Iets in de trant van: ” We gingen de grens over. De wegen werden slecht en hobbelig) (Donkere kamer van Damocles) 😀

  Beantwoorden

  • Haha zalig! Al is mij hier ook uitgelegd waar die uitdrukking vandaan komt 😉 En ik heb dat fragment nooit gelezen maar heb net hetzelfde gevoel!

   Beantwoorden

Iets toe te voegen?