Galerij

De Zusters van ‘De Jacht’

Refter

Refter

Op familiebezoek in een klooster/missiehuis, je doet het niet elke dag. En al zeker niet wanneer dat klooster aan de andere kant van het land staat in Heverlee. Ach ja, ik verzin vooral slechte excuses want nu ik er de eerste keer geweest ben, moet ik toegeven dat er zeker iets speciaals in de lucht hangt.

Vanuit antropologisch en architecturaal standpunt bedoel ik, want religie zegt me weinig. Ik vind het moeilijk om de sfeer te verwoorden, en dat is uitzonderlijk voor mij. Laten we het op mystiek en openhartig houden, want het ging er al bij al best joviaal aan toe. Ik zag vele gezichten met ogen zo diep gevuld met verhalen als de regenputten tijdens de moesson in India, het land waar de bekendste zuster Jeanne Devos nog steeds aan het werk is.

Omdat je in kerken vaak een machtig spel van licht en schaduw kan aanschouwen, hoopte ik dat in het klooster ook een beetje aan te treffen. Dit voornamelijk om me eindelijk eens te kunnen toeleggen op de HDR-techniek. Die fascineert me al geruime tijd maar zolang ik geen spiegelreflex had kon ik het zelf niet uitvoeren. En het om en bij de honderd jaar oude gebouw stelde niet teleur. Al oordeelt u gerust zelf.

Hoofdtrap met een beeltenis van de stichteres van het missiehuis

De veranda

Nieuwe elementen in een oud gebouw

Zolder met een koffer van iedere zuster, voor wanneer ze op missie gingen. Meer namen ze niet mee

Naaiatelier

Gang met bureaus van de nog werkende zusters

Oh, en als je er meer van wil zien: vanaf de week van 17 september (dag is nog niet bekend) loopt op VIER een nieuwe reeks van ‘In Godsnaam’ met het klooster van De Jacht als rode draad! Linkje.

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

1 reactie

Iets toe te voegen?