Audio

Jessie Ware – Devotion & Netsky – 2

Netsky - 2

Enkele weken geleden besloot ik na lang beraad met mezelf dat het maar eens gedaan moest zijn met de hoge prijzen die ze in Belgische winkels voor een cd’tje vragen. Ik ben nog steeds een fan van die schijfjes en ben bereid er iets meer voor te betalen dan voor een download in iTunes maar €15+ is mij teveel van het goede.

Sinds geruime tijd kende ik de website van Play.com waar nieuwe muziekdoosjes voor 11 à 12 euro van de hand worden gedaan, en de verzending is gratis. Dat leek mij initieel wat te mooi om waard te zijn maar na een positieve peiling op Twitter besloot ik een bestelling te plaatsen. Meer bepaald de nieuwe muziek van Jessie Ware en Netsky. Ja ook die laatste is goedkoper in Engeland, beetje schrijnend vind ik dat.

Jessie Ware – Devotion

“Now if you’re never gonna move, oh my love, you’ll make me come to you. But I’m still dancing on my own.” – 110%

Ook al was ik niet aanwezig op Pukkelpop, Jessie Ware is voor mij dé ontdekking van dat festival. Zweverige en toch dansbare popmuziek. Devotion had voor mij enkele luisterbeurten nodig om de plaat volledig te appreciëren maar sindsdien staat ‘ie vaak op.

Waar Wildest Moments eerder de ballad richting uitgaat, gaat Running de positief slepende kant op (check echter ook deze zalige remix) en neemt 110% slechts genoegen met champagne in een hippe club. En al de rest zit daar ergens tussen. Soms zwoel, soms donker maar nooit minder van kwaliteit (al is ‘Something Inside’ iets minder mijn ding).

Dat ze iets met dance heeft blijkt uit eerdere samenwerkingen met SBTRKT, die haar zeker hielp lanceren. Nervous is volgens mij het beste nummer van deze combinatie. Devotion is een machtige en gevarieerde debuutplaat van een straffe dame. Luister en oordeel hetzelfde!

Netsky – 2

“When I feel that I’m lost. Once again, reflections come along.” – Get Away From Here feat. Selah Sue

Deze is oerbelgisch, al minder nagelnieuw, serieus gehypet en behoeft ook weinig introductie denk ik. De aanstekelijke deuntjes van het titelloze debuutalbum van Netsky krijgen op  2 een logisch vervolg. Met ietsje meer lyrics en een nog meer catchy sound was deze bijna gedoemd om een oorwurm te worden.

Waar de muziek van Jessie Ware een constante weet aan te houden, is 2 een plaat van uitersten voor mij. Come Alive, Get Away From Here en Puppy zijn ronduit geniaal. Van Detonate, Squad Up en Drawing Straws krijg ik dan weer de kriebels. De overige nummers zijn redelijk in balans, maar dan wel in de positieve richting, en rechtvaardigen hierdoor mijn aankoop.

Indien je deze muziek nog niet kent, is ze het zeker waard om te beluisteren. Begin maar al met onderstaand filmpje.

En deze heb ik op het verlanglijstje gezet: The XX – Coexist, Balthazar – Rats (al vrees ik dat ‘k die wel in België zal moeten kopen) en de debuutplaat van SX (titel is tba).

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

3 reacties

  1. Pingback: Jessie Ware – Tough Love | Twee Huizen Verder

  2. Pingback: 2012 in CD’s | Twee Huizen Verder

  3. Pingback: Keep me running. | Twee Huizen Verder

Iets toe te voegen?