Galerij

Een design gerelateerd kerstlijstje!

Bron afbeelding: bispublishers.nl

Bron afbeelding: bispublishers.nl

Ben je de wanhoop nabij in de zoektocht naar een ideaal kerstgeschenk? Waarom het niet eens zoeken in het vakgebied van design en architectuur? Om deze queeste een beetje te vereenvoudigen heb ik een lijst gemaakt met niet al te dure, architectonisch verantwoorde cadeautjes. Omdat het kan.

1. Moleskine reeks – Inspiration And Process In Architecture
Moleskine houdt wel van schriftjes met een extra touch. Zo hebben ze sinds 2009 ieder jaar een reeks opgedragen aan de wereld van het design. De huidige serie omvat inspiratie en het werkproces van zes internationale architecten. Met een prijskaartje van 39,95$ zijn dit niet de meest goedkope boekjes, maar dan heb je ook wat.

1. Moleskine

2. Iphone Retro Camera Pin
Architecten zijn beeldende mensen, retro is hip en analoge camera’s zijn helemaal terug. Deze schattige pin plug je in de audio uitgang van je iPhone (of eender welke andere telefoon) en klaar ben je. Het dingetje is oorspronkelijk bedoeld om te beschermen tegen stof, dus dat is mooi meegenomen. Verkrijgbaar bij studiostationery.nl voor €1,95, daar koop je nog geen koffie mee.

Bron afbeelding: studiostationery.nl

Bron afbeelding: studiostationery.nl

3. Lego Architecture
Er wordt wel eens beweerd dat vrijwel alle architecten vroeger met Lego hebben gespeeld. De mensen achter de blokjes moeten dit geweten hebben en hebben enkele monumenten in de architectuur omgezet in een bouwbaar model op schaal. Om de Villa Savoye van Le Corbusier op de kast te kunnen hebben moet je een luttele 660 stukjes in elkaar puzzelen. Plezier verzekerd! Dit is het duurste cadeau uit de lijst, met een kostprijs van 69,99€.

Bron afbeelding: archdaily.net

Bron afbeelding: archdaily.net

4. Dutch Design Memory Game
We spelen een spel vanavond! Dit memory game werd voorgesteld tijdens de Dutch Design Week en is een eerbetoon aan Nederlandse designiconen. Het draait erom dat je twee verschillende objecten van dezelfde ontwerper bij elkaar zoekt. Bij het spel zit ook een folder met meer achtergrondinformatie over de designers. Dit spel is verkrijgbaar voor 15€ bij bispublishers.nl. 

Bron afbeelding: bispublishers.nl

Bron afbeelding: bispublishers.nl

5. Boek ‘Herbestemming in Nederland’
Leegstand is een grote bedreiging voor architectuur. Daarom zijn ontwerpers steeds meer en meer bezig met nadenken over de herbestemming van bestaande gebouwen. In Nederland heeft het NAi hier vorig jaar een boek over gemaakt dat 25 projecten toont van allerlei aard. Het hoofddoel is om de meerwaarde van de herbestemming van een gebouw duidelijk te maken. Het boek is onder andere bij Bol.com verkrijgbaar voor 24,95€.

5. Herbestemming in Nederlandklein

6. Sleutelhanger Champagnekurk
Wanneer het werk gedaan is, moet dit uiteraard gevierd worden. En hoe kan je die hint beter geven dan met deze hanger aan je sleutelbos. Bovendien is het weer een stuk eenvoudiger om jouw sleutels terug te vinden. De hanger is niet goedkoop (28,5€) maar wel mega (11 x 6 cm), er is ook een versie van een wijnkurk  (18,5€) en ze zijn beide verkrijgbaar op smartlivingobjects.com. Indien je voor dat geld liever een fles champagne of wijn koopt, kan ik dit uiteraard ook begrijpen…

Bron afbeelding: smartlivingobjects.com

Bron afbeelding: smartlivingobjects.com

7. Drawlamp – Sam & Jude
Architecten zijn nachtdieren, maar bijna niemand kruipt graag met zijn werk in bed. Als je toch nog je creativiteit wil bot- vieren kan deze eenvoudige lamp daarbij helpen. Ze is gemaakt van keramiek en geeft een zacht licht. Voor de warhoofden: je kan deze lamp perfect gebruiken als notitieblok, en als je iets hebt afgewerkt kan je het eenvoudig wegvegen. Met deze lamp heb je, als je wil, iedere dag een nieuw verlichtingsarmatuur! Het hebbeding is voor 49€ verkrijgbaar bij o.a. Designcenter De Winkelhaak.

Bron afbeelding: ilseadams.com

Bron afbeelding: ilseadams.com

 

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?