Audio

Arms and Sleepers

Arms and Sleepers is de artiestennaam van het Amerikaanse duo Max Lewis en Mirza Ramic. Wat zij maken, past voor mij perfect binnen de categorie nachtmuziek. Het zou me niet verbazen moest Ayco Duyster op Studio Brussel in haar programma hier al nummers van hebben gedraaid. Het is sfeervolle, meestal louter melodische muziek, maar eenvoudig zou ik ze niet noemen. Het geluid zwerft ergens tussen elektronica en pop, vaak aangelengd met synthesizer en piano arrangementen en af en toe wordt er gezongen.

Op de zes jaar dat ze bezig zijn, hebben ze al 16 albums en EP’s uitgebracht. De sound blijft herkenbaar maar de songs blijven wel vernieuwen. Het is filmische muziek die dweept met verbeelding en een zekere melancholie uitlokt telkens wanneer je luistert. Op hun website kan je twee gratis music samplers downloaden, en hieronder een lijstje met de nummers waar ik het liefste naar luister. Onder andere een lied met de naam ‘Antwerp’, wat ik goed passen vind bij de stad. Oordeel gerust zelf.

En als je overtuigd bent: in maart trekken ze opnieuw op Europese tournee. In 2009 en 2010 hielden ze halt in Gent, ik hoop echt dat ze dat bij deze tournee opnieuw doen! Een andere Vlaamse stad is ook goed. fingers crossed

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?