Galerij

Est. 1991

Bobbi Brown

Ik ben een kind van het jaar 1991. Over dat jaar kom ik steeds meer en meer te weten. En het fascineert me om te zien wat er nog allemaal is gebeurt in het jaar waarvan ik eigenlijk niets meer weet maar waarin ik wel ben gebroen. Er is onder andere veel goede muziek gemaakt, net zoals er leeftijdsgenoten zijn die nu bekend zijn met hun muziek. Daarom start ik deze blogpost met een playlist, kwestie van ineens in de sfeer te komen van dit geniale jaar.

: muziek

Ik heb me vaak verbaasd tijdens het samenstellen van deze lijst. Er zijn veel nummers waar ik graag naar luister, maar waarvan ik nooit had vermoed dat ze ongeveer even oud zijn als mezelf, of waarvan de groep sinds 1991 bestaat of of… Het is een playlist geworden met links naar 1991, een beetje zoals ‘De middag draait door’ op Stubru.

Source image: http://bit.ly/12IyCa0

Source image: http://bit.ly/12IyCa0

: make-up

Iets waar ik als make-up liefhebster toch wel trots op ben: het Amerikaanse merk Bobbi Brown is opgericht in 1991 en ze laten het niet na om dit aan de wereld duidelijk te maken. Bijna op ieder product staat wel een est. 1991 vermelding. Za-lig!
“In 1991, her 10 lipsticks debuted at the Bergdorf Goodman under the name of Bobbi Brown essentials. Bobbi was expecting to sell 100 in a month. She sold 100 within the first day.”  (bron: Bobbi’s story)

Bobbi Brown

: F1

Al van jongs af aan keek ik op zondag mee met de papa naar de Formule 1. Zo ben ik echt opgegroeid met de carrière van Schumacher. Hij debuteerde in het circuit voor Jordan tijdens de Grand Prix van België. Symbolisch, toch? Ayrton Senna won daar trouwens, al heb ik die zijn carrière niet echt bewust meegemaakt.
In 1991 werd ook het circuit van Catalunya/Barcelona geopend, waar tot op heden de GP van Spanje wordt gehouden.

Source image: http://bit.ly/VXvnpq

Source image: http://bit.ly/VXvnpq

: ‘Berlijn’

Berlijnse muur

Op 20 juni wees de Duitse Bundestag Berlijn aan als nieuwe hoofdstad van Duitsland. Een redelijk epische gebeurtenis in de geschiedenis van (West-) Europa. Een gave stad trouwens, ik moet er drrringend nog eens naar terug!

Panorama Berlijn

: Liefkenshoektunnel

Het ding onder de Schelde waar al serieus wat gezinscentjes in verdwenen zijn, werd op 10 juli officieel geopend. Wel handig, omdat ik voor naar Rotterdam te rijden niet per se heel Antwerpen rond hoef. Maar het wordt eens tijd dat ze die tol afschaffen…

Bron: Wikipedia

Bron: Wikipedia

: Sovjet-Unie & het Warschaupact

Twee van de belangrijkste politieke feiten van 1991 zijn de ineenstorting van de Sovjet-Unie en de verbreking van het Warschaupact. Europa is ‘op slag’ heel wat landen rijker geworden. Heel veel geschiedenislessen in mijn middelbaar waren dan ook met deze materie gevuld. In het pact zat ook Hongarije, het land waar ik in februari naartoe trek. Ik vraag me af of hier in Budapest nog veel van te zien zal zijn…

Vlag Sovjet-Unie - Bron: Wikipedia

Vlag Sovjet-Unie – Bron: Wikipedia

: Belle en het Beest

Don’t we all love Disney?! Dit volksverhaal is in mijn jeugd en die van mijn vriendinnen een prominente (geweest). De film over de vervloekte prins, de plattelandsdochter Belle en het gekke levende servies zie ik nog voor me alsof het gisteren echt gebeurde. En ze leefden, uiteraard, nog lang en gelukkig. Ik heb ‘m hier op videocassette liggen, waar ik jammer genoeg niet veel meer mee kan aanvangen. Tijd om eens een beroep te doen op Blu-Ray… Oh die nostalgie!

Source image: http://bit.ly/UgKb5q

Source image: http://bit.ly/UgKb5q

Wat was dit een topjaar toch?! Niet dat ik veel in de pap te brokken had maar ik ben wel tevreden dat ik een kind van 1991 ben. Nu rest mij nog slechts één vraag, omdat ik een nieuwsgierig aagje ben: welke dingen roept dit jaar bij jou op? 

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

1 reactie

Iets toe te voegen?