Galerij

Spaces I love(d)

Pinakothek Der Moderne 1

Ik hou ervan, deels door mijn opleiding vermoed ik, om nieuwe ruimtes te ontdekken. Sferen in te ademen en bewondering te hebben voor de creatieve geesten die ze hebben ingericht. En dan zit ik stiekem te hopen dat ik ooit ook zoiets kan ontwerpen, dat hetzelfde oproept bij mensen als andere ruimtes bij mij doen. Daarom maakte ik een fotoverslag, met ruimtes waar ik de afgelopen jaren ben geweest en zo’n indruk op mij nalieten. En het hoeft niet altijd spectaculair te zijn.

  • Bibliotheken overal & Paard van Troje, Gent

Paard van Troje Gent 1

Paard van Troje Gent 3

Geen specifiek voorbeeld bij de bibliotheken, want de sfeer is telkens ongeveer dezelfde. Bibliotheken zijn machtige plekken. De stilte die er (meestal) heerst, de geur van boeken, … Hier kan ik echt tot rust komen. Er zijn maar weinig plekken waar ik zo snel de tijd kan verdrijven als daar. Het is met boekhandels een vergelijkbaar iets. De eerste winkel die mij te binnen schiet is bij dit idee is het Paard van Troje in Gent (ze hebben ook een winkel in Leuven), waar je ook koffie en taart kan drinken en eten als je wil. Samen met boeken een per-fecte combinatie.

Paard van Troje Gent 2

  • Cinéma Sphinx, Gent

Cinema Sphinx Gent

Vooraleer ik hier kwam had ik er niet echt een idee van dat zo’n plekken nog bestonden. Ik was er voor de film Portable Life en de zaal was vrijwel leeg. Neerploffen in zachte rode pluchen zeteltje en naar een film kijken omgeven door een verzengende stilte. Ja, speciaal was het wel. Sinds die ene keer ben ik er niet meer geraakt en toch honderden keren voorbij gelopen. Wat een schande, het wordt tijd dat ik nog eens naar de Sphinx ga. Zeker omdat de filmkeuze iets is tussen de grote cinema’s en het echt alternatieve videowerk, wat mij wel vaak weet te bekoren.

  • Pinakothek der Moderne, München

Pinakothek Der Moderne 1

Pinakothek Der Moderne 2

Dit gebouw heb ik bezocht in november 2011 onder begeleiding van een staalblauwe hemel. Langs buiten lijkt het niet veel soeps maar van bij binnenkomst in dit museum werd het duidelijk dat dit wel iets bijzonder was. De inkomhal van de Pinakothek der Moderne is een cilinder met een indrukwekkend koepel plafond. Van hieruit kon je overal naartoe. Iedere vleugel had een andere soort opbouw, hellingen naar boven en naar beneden, trappen en balkons. Het hoofdelement was lucht, dat was er met overschot. De collecties die er toen stonden, waren zeker de moeite al vermoed ik dat dit meestal wel het geval zal zijn. Een zeer fijn museum in een machtige stad. München heeft misschien niet direct het meeste appeal voor een citytrip maar ik kan alleen maar zeggen: GAAN!

  • Soep+, Gent

Soep +, Gent

Hier kom ik al geruime tijd sinds ik studeer in Gent. Ik was nooit echt fan van het interieur toen dit enkel uit het gelijkvloers bestond. Het was er veel te gepropt, er was amper plaats voor een aanschuifrij, en een zitplaats vinden was al helemaal een ramp. Toch bleef ik er af en toe komen voor de lekkere soep. Toen ik begin december terug keerde werd ik aangenaam verrast. De eerste verdieping was in gebruik genomen voor meer zitplaatsen en de deur was van plaats veranderd, waardoor het aanschuiven aangenamer verliep. Nieuwsgierig als ik was, besloot ik om mijn lunch te verorberen op de verdieping. Het alles omvattende woord is: wauw! Dat licht, dat uitzicht (nu nog op de Waalse Krook werf maar binnen enkele jaren op de gloednieuwe bib), die inrichting in het algemeen. Qua interieur is Soep+ momenteel met voorsprong de mooiste soepbar in Gent.

  • Palais de Tokyo, Parijs

Palais de Tokyo 1

DSCN0288-2-2klein

Volgens mij is dit één van de gekste musea van Parijs. Het heeft qua kunststijl wat weg van Centre Pompidou (mijn andere favoriet in Parijs) maar het is veel edgier en minder toeristisch dan dat. Toen wij er waren, had Miele een tijdelijk paviljoen/restaurant neergeploft op het dak, wat het alleen maar specialer maakte. Als je me een aanrader vraagt voor een museum in Parijs, zeg ik sowieso het Palais de Tokyo. Al raad ik wel aan om, net zoals bij andere musea, eerst de collecties te checken. Hoe meer arty-farty, hoe meer het je ding niet kan zijn. Oh, en dan heb ik het nog niet over de ligging gehad, die is schuin over de Eifeltoren en die redelijk legendarisch.

Voorlopig ga ik het hierbij houden, hopelijk mag ik in 2013 weer op veel nieuwe plekken komen! Nu is het aan jou: heb jij ook zo’n plaatsen? Deel ze dan gerust bij de comments!

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?