Galerij

Stoelen (2)

Bron: hay.dk

Bron: hay.dk

Ik hou van mooie stoelen en zo ben ik vast niet alleen. Vandaar dat het eens tijd werd voor een vervolg op deel één in mijn fotoblogjes over stoelen. Kijken maar!

Pilot Stool – Quinze & Milan (B)

Gespot op Interieur 2012 en in Weekend Knack. De ontwerpers heten Patrick Rampelotto & Fritz Pernkopf. Het label is vooral bekend dankzij hun Pouf uit 1999. Deze stoeltjes zijn verkrijgbaar in 78, 63 en 47 cm hoogte. Dit kleintje kost 199 euro.

Bron afbeelding: http://bit.ly/SJsd8j

Bron afbeelding: http://bit.ly/SJsdW4

About A Chair 14 – HAY (DK)

Gezien op Interieur 2012. De ontwerper is Hee Welling. Rolt goed, zit goed, fijne bureaustoel als je niet van armleuningen houdt. Afmetingen zijn 510 x 520 mm, hoogte is verstelbaar van 46 tot 77 cm. De prijs is 1.949 DKK, omgerekend ongeveer 260 euro.

Bron afbeeldingen: hay.dk

PLOF – Atelier Belge (B)

Ook deze stond te pronken op Interieur 2012. Atelier Belge is een collectief van Belgische Ontwerpers. De poef is volledig gemaakt uit gerecycleerd textielafval. Lekker eco dus, en geef toe: hij ziet er zo leuk uit! Afmetingen: 1000 x 500 x 500 mm. Voor dit stuk betaal je 399 euro.

Bron afbeeldingen: outdoorzgallery.com

Plastic Side Chair – Charles & Ray Eames (USA)

Deze is niet nieuw, ontworpen in 1950, en ook niet onbekend (je moet onder een steen hebben geleefd om deze nog niet gezien te hebben). Maar o zo mooi. Hij zit comfortabel en ziet er chique uit, al is dat uiteraard mijn smaak. Ik zou hier heel mijn huis mee vol zetten, als de stoel een tik goedkoper was tenminste… Prijs voor onderstaand versie (DSW): 291 euro.

Bron afbeeldingen: vitra.com

Brett Baguette – Michael Schoner (D/NL)

Klapstoeltjes zijn de maks, de heruitvinding van ervan dus ook. Deze stoel kwam ik tegen bij de lijst der prijswinnaars van ARC 12, een wedstrijd waaraan ik gedurende mijn stage nog heb meegewerkt. De jury verwoordde het als volgt ““De Brett Baguette van Michael Schoner scoort functioneel op alle vlakken goed. Hij is lichtgewicht, stapelbaar, stevig en eenvoudig te maken, nog afgezien van het feit dat de vorm aansprekend is. De stoel kan zo in productie worden genomen en heeft zelfs de potentie een klassieker te worden.” Ik ga akkoord! Afmetingen en kostprijs kon ik van deze stoel jammer genoeg niet terugvinden.

Bron afbeeldingen: dearchitect.nl

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

2 reacties

  1. Ik scrolde meteen naar beneden om te zien of de ‘eames’ erbij zat. En ja… 😀
    Die stoel zie ik al staan in mijn toekomstig appartementje. Die stoel en daaronder zo een mooie houten vloer. Kwijl. Alleen zal ik nog wat sponsors nodig hebben… :p

    Beantwoorden

    • Hihi, Charles & Ray Eames zijn genieën in mijn ogen… De stoel die ik graag zou willen is de schommelstoel, die komt hier binnenkort ook nog eens langs! En ja ik wil ook een mooie houten parket, laten we samen sponsors zoeken 😛

      Beantwoorden

Iets toe te voegen?