Galerij

De verleiding der verpakking

Evian by DvF 1

In januari had ik het over de vaak prachtige vormgeving van flesjes parfum. Er zijn uiteraard nog meer producten die zo mooi verpakt zijn. Daarom ging ik in mijn huis op zoek naar de allermooiste en zette ik ze op foto. Kijken maar!

Evian water, de Diane von Furstenberg editie

Door het prachtige ontwerp van deze fles zet je ze veel minder eenvoudig bij het leeggoed. Ik vind het fijn dat Evian ieder jaar zo’n collaboratie doet. Het is uiteraard goede reclame voor het merk én het toont dat verpakking van water niet saai hoeft te zijn.

Evian by DvF 1

Evian by DvF 1

Pixi, de Tinkerbell collectie

Dankzij een winactie bij Snow White Glamour kreeg ik het fairy dust uit de Tinkerbell collectie van het cosmeticamerk Pixi in mijn bezit. Het product is zalig, de twinkeling is in het echt toch nog veel helderder dan op foto, maar de verpakking past ook echt perfect. Vaak gaat dat bij limited edition make-up collecties toch wat verloren en worden de gewone verpakkingen gebruikt. Fijn om te zien dat er af en toe een extra effort wordt gedaan!

Pixi Fairy Dust 1

Pixi Fairy Dust 2

Alessi, Banana Bros, Salt and pepper set

Ha, mijn eeuwige designliefde Alessi kon hier echt niet ontbreken. Oké, hun producten zijn van tijd tot tijd overpriced maar het is wel telkens design. Naast hun vaste lijnen hebben zij ook meerdere themalijnen, waar deze peper en zout set een onderdeel van is, en ondertussen zoveel klassiekers dat het niet meer te tellen is. Die citruspers van Starck om er maar één te noemen. Liefde.

DSC_0081-5klein

Piper Heidsieck Brut Champagne

Tijdens Music for Life 2012 heb ik onverwachts zo’n fles kunnen bemachtigen in Gent. Ze deelden er toen uit met meerdere verpakkingen en stiekem was ik toch heel blij dat ik deze had. De fles an sich is niets speciaals, in vergelijking tot de flessen van het merk met een soort kroko-print, maar in de doos wordt ze een intrigerend object. Nu ze op foto staat moet ze binnenkort ook maar eens worden open gedaan, niet?

DSC_0095-8klein

DSC_0089-7klein

Dit zijn op het huidig moment zowat de mooist verpakte producten die ik kon vinden. Uiteraard zijn er nog véél meer kunstwerkjes dan deze, wie weet komt er nog een vervolg. Als je ideetjes hebt, laat ze dan gerust na bij de comments!

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?