Audio

Cashmere Cat

Laten we eerst zeggen dat katten niet mijn ding zijn. Initieel was ik dus licht wantrouwig toen de muzikant Cashmere Cat in mijn stream op Soundcloud passeerde. Dat dit volledig onterecht bleek, is nog een understatement. De EP Mirror Maru van deze jonge Noor, die in ’t echt Magnus August Høiberg heet, vind ik schitterend. Hij is al uit sinds oktober vorig jaar maar ik wil het er toch even over hebben.

De eerste en gelijknamige track van de EP heet Mirror Maru. Dit nummer vangt aan met een zomers pianoriedeltje om daarna stelselmatig over te gaan in een eclectisch en dansbaar geluid als een mengeling van R&B en electro en nog veel meer. Kiss Kiss gaat verder waar het vorig nummer stopte, en door naar een underground en hip-hop klank.

Secrets + Lies is het drukste nummer, het start met louter percussie en hamert vervolgens stevig door. Alweer het laatste lied van deze EP heet Paws. Voor mij brengt dit het beste van de hele EP samen. Het dansbare doch relaxte geluid met genoeg melodieuze veranderingen om het boeiend te houden. De pianosolo op het einde maakt het nog mooier af dan het begon. Come to me kitty!

En voor de mensen die naar Major Lazer gaan in de AB: deze man doet het voorprogramma… *jaloers

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?