Audio

Rhye – Woman

Rhye

Source image: npr.org

“Less is more” zijn voor mij de woorden die het debuut Woman van het Amerikaanse duo Rhye typeren. Niet teveel franjes, niet teveel drama. Afgeborstelde stemmen begeleidt door vast een instrumentarium dat bestaat uit drums, piano, gitaar, strijkers en af en toe wordt aangevuld door welgekomen blaasinstrumenten.

De eerste twee nummers zijn ingetogen maar prachtig in hun eenvoud. Vanaf Last Dance haalt de groep een meer funky sound naar boven. One Of These Summer Days is een rustig moment tussen die andere nummers die al vrij kalm zijn. De titel past perfect bij de muziek. Het is een soundtrack zoals ik die vaak in mijn hoofd hoor bij de avondschemering op zo’n warme dag in juli of augustus. Major Minor Love gaat vlotjes op dit elan verder.

Het laatste nummer, Woman, had er voor mij niet meer bij gehoeven. Misschien ligt het aan mij, maar het laatste nummer van een album is vaak het minste. Nuja, ik ga hier niet verder op in gezien de rest stuk voor stuk pareltjes zijn. Heb je de muziek al eens beluisterd en vond je het maar niets? Geef het dan nog een kans, dit geluid heeft tijd nodig om in te werken.

Verbindingen zijn vrij eenvoudig te trekken naar Sade, maar ook het geluid van Poliça kan ik er in de verte in herkennen. Een andere inslag maar ook hierbij overheerst de soberheid. Beide zijn ook het beluisteren waard als je Rhye wat vindt.

De up-and-coming producer SOHN (Bloodflows) liet gisteren ook een machtig mooie remix van Open op de wereld los. Beluister ‘m hieronder.

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

2 reacties

  1. Pingback: DEATHS – Lonewolves | Twee Huizen Verder

  2. Pingback: SOHN | Twee Huizen Verder

Iets toe te voegen?