Audio

Spazzkid

Source image: kevinyeohdotcom.files.wordpress.com

Source image: kevinyeohdotcom.files.wordpress.com

In de blogpost over recente nieuwe muziek had ik het al over Spazzkid. Hij is een Amerikaanse muzikant met een geluid dat het beste te omschrijven valt als dreampop met een twist.

Met het eindelijk gearriveerde mooie weer in gedachten, zwicht ik volledig voor dit soort muziek. Het eerste nummer dat ik hoorde, heet 40 Winks. Voor mij het perfecte geluid voor bij zonsondergang (maar in de namiddag kan het er ook best door). En als je binnen zit denk je de zon er zelf wel bij. Ik zou de meeste songs van het album Desire onder in het genre minimal willen categoriseren. Een vrij eenvoudige melodie aangevuld met allerhande, soms banale, geluidjes. In Forgiveness hoor je onder andere appels en science fiction effecten passeren.

Zijn meest recente album Desire kan je momenteel gratis downloaden via Bandcamp. Wil je ’t liever in een retro jasje? Schaf dan voor $5 het album op cassette aan. Ik heb hier echter ietwat hetzelfde technische probleem mee als bij platen: ik wil het kopen maar bezit de apparatuur niet. Toch twijfel ik een beetje het te doen, al is ’t maar om op de kast te zetten…

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

2 reacties

  1. Oh, ik luister nog vaak naar cassettes. Mijn stereoketen kan dat nog spelen zonder probleem. Ik heb ook nog een platenspeler op zolder staan, en mijn platen zelf staan inderdaad gewoon op in de kast. Weg doen zal ik nooit doen.

    Beantwoorden

    • Wat leuk! Een platenspeler staat zeker nog op mijn verlanglijstje, een cassettespeler niet echt meer. Dat is nostalgie uit mijn kindertijd en mag zo blijven voor mij 🙂

      Beantwoorden

Iets toe te voegen?