Audio

The Happy

Bron: facebook.com/thehappybelgium

Bron: facebook.com/thehappybelgium

Guilty Pleasure, het debuut van de Gentse groep The Happy, beluisterde ik de afgelopen week een paar keer. Vandaag echter, was de eerste dag dat de plaat ‘klikte’. Deze muziek is op maat gemaakt voor zonnig weer. Waar ik me bij de single 218 aan erger tijdens vriestemperaturen, wordt een katalysator van vrolijkheid onder invloed van UV-stralen.

Hoewel de nummers allemaal uptempo zijn, klinken ze niet allemaal even vrolijk. Mister Black heeft duidelijk een duistere inslag maar dit misstaat niet om het afwisselend te houden. Het zit ‘m ook vaak in de details, bijvoorbeeld de duikbootgeluiden bij Miracles en Wonders. Die geven het liedje toch net dat beetje extra. De melodie in het refrein van Smile doet mij dan weer met nostalgie denken aan muziek uit mijn kindertijd, en dat is niet negatief bedoeld. Soms is het echter ook net niet. Dat de toonhoogte niet altijd is zoals je het zou verwachten bij de gespeelde melodie kan werken, maar bij No A&R werkt het mij vooral op de zenuwen.

De symbiose van de stemmen is één van de grootste troeven van de band. Ik weet uit ervaring dat het heel moeilijk is om verschillende stemklanken te laten samen smelten. Hier is volgens mij echt aan gewerkt, bij opener Another Day is dit echt een streling voor het oor.

Je kan The Happy moeilijk echt een debuterende groep noemen, met Isolde Lasoen en Reinhard Vanbergen in het gareel. Toch tonen ze mijn insziens genoeg kwetsbaarheid, dat heb je vaak te weinig met opgewekte muziek, die het groeipotentieel aangeeft. Ik hoop ze deze zomer te kunnen spotten op een festival om te zien hoe de saamhorigheid live uitpakt, en dit alles liefst onder een helderblauwe hemel.

Hieronder een minimix van hun album. Op Soundcloud of Spotify kan je de rest beluisteren! Ga eerst voor: Another Day, In The Blink Of An Eye, Life

Tot slot nog even dank aan Amaury om mij dit schijfje te bezorgen!

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

3 reacties

  1. Pingback: Crammerock verslag – 5 september 2014 | Twee Huizen Verder

  2. Pingback: 2013 in CD’s (deel 1) | Twee Huizen Verder

  3. Dit album ga ik zeker eens goed beluisteren! Klinkt super… (en nu ben ik blij dat ik weet van wie dat vrolijk liedje is dat ik af en toe op de radio hoor ;))

    Beantwoorden

Iets toe te voegen?