Audio

Mindtunes

Mindtunes

Eerst en vooral: ik zou hier zoveel meer willen posten maar de tijd ontbreekt me vaak, je m’excuse.
Toch wil ik het vandaag even over iets bijzonder hebben. Gisteren hoorde ik bij Hammertime het verhaal van Jo Portois, de Belg die deelnam aan het project Mindtunes van Smirnoff in samenwerking met DJ Fresh.

You have a mind. You can create.

Wat is dit nu exact? De Franse Julian Castet (neuroloog) die meewerkte aan het project verwoordde het als volgt: “We try to transform emotions into brain waves, and brain waves into sound waves. Then you have music. That’s it.” Muziek gemaakt met de geest dus. Het leek mij initieel allemaal enorm sci-fi maar het kan dus écht. Aan drie mindervaliden werd gevraagd of ze hieraan wouden meewerken, de Belg Jo twijfelde geen moment. Zijn ledematen zijn verlamd en hij bestuurt alles via zijn kin. Dat op zich is al een sterk staaltje techniek. Voor Mindtunes kregen de drie mannen een soort spin op hun hoofd gezet die, mits vele persoonlijke aanpassingen, hun gedachten kan omzetten in geluid.

Ik ga er niet veel meer over vertellen, kijk gewoon naar onderstaande documentaire en be amazed. Bij mij veroorzaakte het kippenvel, tranen en een lach tegelijkertijd en al die gevoelens komen terug telkens wanneer ik het nummer op zet. Dit kan je kopen op iTunes en de opbrengst gaat integraal naar de Queen Elizabeth’s Foundation (for disabled people), gewoon doen!

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?