Audio

Nieuwe muziek – najaar 2013

Source image: Facebook Katy B

Source image: Facebook Katy B

Al geruime tijd staat in de rechterbalk van dit blog een widget met een lijstje ‘albums waar ik naar uitkijk’. Voor het najaar is deze lijst nagenoeg compleet, al kunnen er altijd nog enkele verrassingen uit de hoek komen (je weet het nooit). Het leek me tijd om er wat albums uit te pikken, er kort wat uitleg bij te geven én even toe te lichten waarom ik er zo naar uitkijk.

Poliça – Shulamith

Source image: http://hangout.altsounds.com

Source image: http://hangout.altsounds.com

Het debuutalbum Give You the Gost van Poliça vond ik één van de betere albums van 2012. In maart dit jaar zag ik de groep live in de AB, dat concert sloten ze af met het nummer Tiff, wat later de eerste single van hun nieuwe album bleek. De melodie van Tiff klinkt redelijk optimistisch, de tekst en bijhorende videoclip zijn dat een stuk minder. Poliça heeft een duistere kant, die behoorlijk expliciet wordt getoond op de cover van Shulamith. Ik vond het frontje van Give You the Gost een stuk mysterieuzer, maar smaken verschillen. Als de muziek van hetzelfde niveau blijft, ben ik een tevreden mens.

Releasedatum: 21 oktober
Tracklist:
1. Chain My Name
2. Smug
3. Vegas
4. Warrior Lord
5. Very Cruel
6. Torre
7. Trippin
8. Tiff
9. Spilling Lines
10. Matty
11. I Need $
12. So Leave

Haim – Days Are Gone

Source image: http://www.hellhoundmusic.com

Source image: http://www.hellhoundmusic.com

Ik baal er nog steeds een beetje van dan het geplande concert van de Britse groep Haim in de AB niet door ging. Ze cancelden in het voorjaar heel wat concertdata omdat ze volop bezig waren met het afwerken van hun album. Ondertussen heb ik ze nog steeds niet live gezien, maar hun plaat komt er wel zeer binnenkort aan. Ik was al fan van Falling, Forever en Don’t Save Me en koester bijgevolg redelijk hoge verwachtingen voor dit debuut.

Releasedatum: 30 september
Tracklist:
1. Falling
2. Forever
3. The Wire
4. If I Could Change Your Mind
5. Honey & I
6. Don’t Save Me
7. Days Are Gone
8. My Song 5
9. Go Slow
10. Let Me Go
11. Running If You Call My Name

Katy B – TBA

Source image: Facebook Katy B

Source image: Facebook Katy B

Over de nieuwe plaat van de Britse Katy B is nog niet zoveel bekend, behalve dat de release ergens in oktober staat gepland. Toch wou ik hem in dit lijstje plaatsen. Voor het uitbrengen van haar debuut ‘On A Mission’ werd deze dame wel eens als ‘eendagsvlieg’ afgeschreven. Drie jaar na het uitbrengen van dat album, waarbij ik haar ook live zag in de Botanique, is haar ster nog steeds rijzende. Haar stem is misschien niet de meest excentrieke uit het muzieklandschap, maar ze is puur en constant, wat bijlange niet van alle artiesten kan worden gezegd. Dat bewees ze onlangs nog, in een akoestische versie van ‘What Love is Made Of’ (haar nieuwste single).

Releasedatum: oktober

London Grammar – If You Wait

Source image: Facebook London Grammar

Source image: Facebook London Grammar

Ik denk niet dat deze band op dit blog nog veel uitleg nodig heeft, de achtergrondinformatie kan je hier en hier lezen. Zoals eerder gezegd kijk ik echt enorm uit naar dit album. Hun sound kent invloeden van The XX en Florence + The Machine maar blijft toch iets speciaals. De begeesterende stem van frontvrouw Hannah speelt daar zeker een belangrijke rol in. Ondertussen kan je luisteren naar de nummers die ze reeds uitbrachten op hun Soundcloud. Mijn tip: als je het album niet per se op vinyl wil, ga dan voor de deluxe editie. Darling Are You Gonna Leave Me is een topnummer.

Releasedatum: 9 september
Tracklist:
Standard (1CD, 12″ vinyl & download)
1. Hey Now
2. Stay Awake
3. Shyer
4. Wasting My Young Years
5. Sights
6. Strong
7. Nightcall
8. Metal & Dust
9. Interlude
10. Flickers
11. If You Wait
Deluxe (2CD & download)
1. Help
2. Darling Are You Gonna Leave Me
3. Help Me Lose My Mind (Disclosure feat London Grammar)
4. High Life
5. Maybe
6. When We Were Young

Hier ga ik het voor deze keer bij laten, vermoedelijk volgen er nog wel albumreviews wanneer deze albums er daadwerkelijk zijn, maar dat is voor in de toekomst. Heb je nog suggesties, groepen of albums waar ik ook naar zou moeten uitkijken? Laat ze dan gerust na in de comments!

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?