Audio

BANKS – London EP

BANKS

De in L.A. gevestigde zangeres BANKS bevindt zich al een tijdje in mijn vizier. De eerste single waar ik écht door werd omvergeblazen, heet Warm Water. Redelijk eenvoudig op muzikaal vlak maar met de juiste dosering details, aangevuld door prachtige vocalen en een poëtische tekst. De bijhorende videoclip trekt deze lijn door.

Enkele dagen geleden stuurde deze frêle dame haar London EP de wereld in. De nummers Waiting Game (prod. by SOHN) en This Is What It Feels Like (prod. Lil Silva & Jamie Woon) kregen we al iets eerder te horen. Beide dragen ze duidelijk de invloed van hun producers. Als je ze beide kent, ze maken mijns inziens ook afzonderlijk geniale muziek, zal je dit snel herkennen. Toch weet BANKS met haar stem voldoende consistentie toe te voegen om het een geheel te maken.

Dit trekt ze ook door in de volgende twee songs. Bedroom Wall is werk van dezelfde producer als Warm Water, Totally Enormous Extinct Dinosaurs, en is zodoende ook in een gelijkaardige stijl gemaakt. Change klinkt dankzij de percussie minder elektronisch en is daardoor het ‘buitenbeentje’ van de EP. Al is ook dit erg relatief. Wat mij betreft is dé aanrader This is What It Feels Like, maar vorm gerust uw eigen mening!

Source image: Tumblr BANKS

Source image: Tumblr BANKS

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

2 reacties

  1. Pingback: Ones to watch in 2014 | Twee Huizen Verder

  2. Pingback: SOHN | Twee Huizen Verder

Iets toe te voegen?