Audio

Sasha Keable – Black Book EP

Source image: sashakeable.tumblr.com

Source image: sashakeable.tumblr.com

Ook al heb ik het de laatste tijd wat drukker, sommige nieuwe stukken muziek verdienen écht aandacht. Zo ook deze Black Book EP van Sasha Keable. Deze 19 jaar jonge singer-songwriter en producer uit Londen kon je reeds horen op de plaat Settle van Disclosure. Hierop zong ze de vocalen van ‘Voices’ in. Een goed nummer, maar ik vond niet dat de stem dit zo speciaal maakte dat ik er verder zoekwerk naar zou verrichten.

Source image: http://bit.ly/1f4zoEJ

Source image: http://bit.ly/1f4zoEJ

Onterecht dus. Opener Daydreamer is direct een heel ‘echt’ nummer. De EP is grotendeels elektronisch gemaakt, maar elementen zoals het kuchen in dit nummer en de regen bij Lights geven het een ruwe rand. Op dat laatste nummer spant een saxofoonsolo trouwens de kroon, een prachtige afsluiter!

Source image: http://bit.ly/HsQ9Oy

Source image: http://bit.ly/HsQ9Oy

Uiteraard zitten er nog nummers tussen het eerste en het laatste. Asking For More is een rustige bijna-ballad waar een beat onder steekt. Meanderend en zeker niet mis. Careless Over You gaat hierop verder, het steekt vol toonhoogtes die niet ‘logisch’ klinken (je moet het zelf horen), wat het de variatie erin houdt. De overgang naar You Got Me is vloeiend, al is dit nummer minder R&B getint en sneller qua tempo, zéker naar het einde toe.

Thought you coulda be the one for a minute. But you don’t know love when you’re in it.

Aan Nice Side geeft Sasha vooral gestalte met haar lyrics. Ze zijn niet enorm uitgebreid, maar bovenstaande twee zinnen die vaak worden herhaald, blijven wel hangen in mijn hoofd. Stof om over na te denken. De tekst van Spoke To Myself geven deze wel een interpretatiemogelijkheid. Het is wederom een iets meer naar ballad-neigende song, met een twist. Als voorlaatste horen we Tempting As You Are, wat net zoals Careless Over You een melodisch spelletje speelt. De meerstemmigheid in het refrein zorgt voor een bijzondere klank. En dan heb je nog Lights, waar ik het eerder over had, een wijs lied!

Source image: http://bit.ly/16LJ5rq

Source image: http://bit.ly/16LJ5rq

Kortom: Sasha Keable is zeker en vast een jongedame om in de gaten te houden. Deze eerste EP vind ik dit heel fijn werk, dus ik kijk uit naar wat ze in de toekomst zal doen …

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

1 reactie

  1. Pingback: Sasha Keable – Lemongrass and Limeleaves EP | Twee Huizen Verder

Iets toe te voegen?