Audio

Mount Kimbie (in de Botanique)

Mount Kimbie

Source image: soulculture.co.uk

Op zondag 17 november trok ik richting de prachtige Botanique voor het optreden van Mount Kimbie. Eerlijk gezegd kende ik de groep op voorhand niet goed, zeker niet in vergelijking tot het met momenten uitzinnige publiek dat alle lyrics leek te kennen. Oké, dat zijn er niet veel, maar we vielen toch wat uit de toon. Ik wist niet eens hoeveel albums de groep reeds had. Dat bleken er uiteindelijk twee te zijn, waarvan Cold Spring Fault Less Youth in maart dit jaar is verschenen.

Made to stray around those, whose place is close to home.

Mijn interesse werd voornamelijk gewekt door Made to Stray. Een nummer dat relatief rustig deinend op een beat aanvangt maar zich stelselmatig ontpopt tot een stevige baslijn met daarboven perfect geblende lyrics. Een liedje dat veel langer zou mogen duren dan amper vijf minuten. In de Botanique stond ik niet alleen met die mening. De redelijk uitzinnige fan achter ons schreeuwde gedurende de hele set steeds ietsje luider ‘made to stray!’ om dan bij de eerste tonen van het nummer er fijntjes ‘you made it!’ aan toe te voegen. Laat het u niet verbazen dat het dak van de orangerie er bijna af vloog. In de bis speelde het duo Kai Campos en Dominic Maker, de percussionist was verdwenen, minimalistische techno en dance met zo’n zware bas dat de rest van de Botanique mee daverde.

Source image: media.warp.net

Source image: media.warp.net

Eigenlijk stond ik de hele avond een beetje in awe te kijken/bewegen, om verschillende redenen. Zo waren er véél meer instrumenten dan ik had verwacht aanwezig op het podium. Meer bepaald twee gitaren, een drumstel, een keyboard en nog twee ‘muziekdozen’ + aanverwanten, dit voor drie muzikanten. Deze werden stuk voor stuk gebruikt maar nooit dusdanig opvallend dat de elektronische flow doorbroken werd. Ook wist de groep ons mee te sleuren in zoveel verschillende sferen en plaatsen, van een tropisch strand in Florida tot een donker steegje ergens in Azië, dat ik op een zeker moment niet meer goed besefte waar ik eigenlijk was. En dat met een volledig nuchtere maag en geest, wat zeker niet voor het voltallige publiek gezegd kan worden. Maar dat tot daaraan toe.

De set bestond uit een mix van hun minimalistische debuut Crooks & Lovers en de meer op vocalen gerichte opvolger Cold Spring Fault Less Youth. Dit hield de variatie er zeker in, al merkte mijn kompaan op dat de stemmen net iets teveel de overhand namen bij sommige nummers. Het is dan ook het enige minpuntje dat wij konden bedenken, behalve dan dat deze set gerust nog heel wat langer mocht duren. In ieder geval: nagalmen, dat doet ze zeker.

Op 21 december komt Mount Kimbie terug op het elektronisch festival Doomsday in Antwerpen, dit samen met onder andere Pendulum en High Contrast.

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

1 reactie

  1. Pingback: PITCH Festival | Twee Huizen Verder

Iets toe te voegen?