Audio

SOHN

Source image: steadyclappin.com

Source image: steadyclappin.com

De Londense producer SOHN lijk ik de afgelopen maanden overal tegen te komen. Uiteraard dankzij z’n eigen werk, waaronder het magistrale Bloodflows …

Maar ook in combinatie met andere artiesten. Zo deed hij een samenwerking met BANKS:

En met Rhye:

Z’n recentste wapenfeit met Kwabs vormde de ultieme trigger om er deze blogpost aan te wijden.

Je kan er bijna niet om heen dat hij een veelzijdige meneer is. Desondanks is het ook iemand waar we weinig van af weten. Je vindt zeker niet direct een kant-en-klare biografie terug op het internet. Voor mij hoeft is dit niet per se om naar muziek te luisteren, maar het geeft wel een achtergrond. Na wat zoekwerk kwam ik een artikel op The Guardian tegen waar wél wat in te vinden is.

Photographer: Christian Pitschl

Photographer: Christian Pitschl

Hierin noemen ze hem onder andere een rustige Gotye, maar dat vind ik toch redelijk kort door de bocht. Er zijn parallellen te horen maar wat SOHN creëert, neigt veel meer naar soundscapes. Die lijken in eerste instantie misschien kalm maar zijn sterk in al hun eenvoud. Zijn teksten zijn weliswaar ook poëtisch edoch dramatisch en zeker vatbaar voor interpretatie.

Source image: 4ad.com

Source image: 4ad.com

Volgens mij is SOHN zoekende. Hij heeft wel een eigen geluid, maar de collaboraties met andere artiesten maken het telkens weer labiel. Ik denk ook dat het dit is wat hem typeert en tot een fascinerende producer maakt. Ik blijf hem zeker volgen en houdt me ondertussen zoet met onder meer zijn meest recente release ‘Lessons’. Moest je overigens nog aan tickets kunnen geraken: op 15 november treed hij op in de Botanique. In mijn geval zal het voor een andere keer zijn.

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

3 reacties

  1. Pingback: SOHN – Tremors | Twee Huizen Verder

  2. Pingback: 2013 In Remixen | Twee Huizen Verder

  3. Pingback: Ones to watch in 2014 | Twee Huizen Verder

Iets toe te voegen?