Audio

Bondax

Source image: futuremusicgroup.com.au

Source image: futuremusicgroup.com.au

Een duo dat beweert dat het beïnvloedt wordt door o.a. Bonobo, D’Angelo en Marvin Gaye heeft eigenlijk op voorhand al mijn hart gestolen. De muziek die deze jonge (uit ’93 en ’94) Britse dj’s/producers maken, legt daar louter nog de glinsterende strik rond. In 2013 liet Bondax drie singles op de wereld los. Deze zijn het door beats gedreven Gold, het heerlijk zomerse Giving It All en het zwoele en sensuele Fires (feat. Josh Record).

Fires is gemaakt op een koude, grijze en winterse dag in Londen en geïnspireerd door het wisselen van de seizoenen. De titel past zeker bij de warme klanken die het bevat. Het heeft zeker en vast een andere inslag dan voorganger Giving It All, wat ik eerder in een strandtent zie werken. Maar beiden zijn geslaagd en ook op het juiste moment uit gebracht, een niet te versmaden ‘detail’.

Over releasen gesproken: hun debuut album komt eraan. Voorlopig houdt Bondax het qua timing op ‘midden 2014’, het zal tien tot veertien nummers bevatten en is vooralsnog naamloos. Iets in mij zegt dat dit relatief snel meer duiding zal krijgen. Fires is overigens sowieso een track uit deze plaat.

Voor volgend jaar plannen ze naast de albumrelease ook een grote Europese tour (met passage in België, al is nog niet duidelijk waar en wanneer). De eerste twee maanden van 2014 toeren ze nog als support voor London Grammar door de UK, geen idee of daar nog kaarten zijn maar als je deze topcombo kan spotten: DOEN!

Het worden in ieder geval nog spannende tijden voor dit duo, dat door The Guardian wordt getipt als ‘the northern Disclosure’ …

Design made by Sam Coldy.

Design made by Sam Coldy.

Het artwork is van Sam Coldy’s hand, een Londense designer die ook reeds hoezen van de groep Peace vorm gaf.

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

4 reacties

  1. Pingback: De 5 nieuwe favorieten van november | Twee Huizen Verder

  2. Pingback: Ones to watch in 2014 | Twee Huizen Verder

Iets toe te voegen?