Audio

2013 In Remixen

Amerie One Thing (Kid Atlaas)

Oké, het is al eventjes 2014 maar ik wil toch nog een laatste keer terugblikken naar vorig jaar. Dit was namelijk het eerste jaar dat ik me zo frequent de bedenking maakte dat sommige remixen van nummers écht wel beter klinken dan het origineel. Ik heb een longlist van vijftig nummers gemaakt die je onderaan dit artikel terug kan vinden. De vijf die daarvan het meest in mijn hoofd bleven spoken haalde ik eruit en licht ik bondig even toe.

CHVRCHES – Lies (Tourist Remix)

Chvrches Lies

Source image: Soundcloud

Laten we hier kort over zijn: ik ben niet zo’n fan van CHVRCHES. Maar de remixen die ondertussen werden gemaakt van hun nummers zijn pareltjes. Deze van de Brit Tourist schiet er voor mij absoluut bovenuit maar beluister ook zeker Taneli’s remix van The Mother We Share. Twee serieuze oorwurmen, u bent gewaarschuwd.

Disclosure (feat. London Grammar) – Help Me Lose My Mind (SOHN Remix)

Disclosure Help Me Lose My Mind

Source image: wonkysensitive.blogspot.be

Rond mijn liefde voor London Grammar, Disclosure en SOHN wind ik al lang geen doekjes meer. Het droomhuwelijk van deze drie artiesten stond reeds langer in de sterren geschreven. De remix van SOHN verscheen op de deluxe editie van Disclosure’s debuutalbum en bewijst dat ook steengoeie orginelen altijd nog dat tikkeltje beter kunnen worden.

AlunaGeorge – You Know You Like It (Wilfred Giroux Remix)

AlunaGeorge You Know You Like It

Source image: Soundcloud

Extreem zomers en enorm veel op repeat, dat omschrijft voor mij dit nummer. De eerste keer dat het passeerde in mijn stream kon ik de dansmoves nauwelijks onderdrukken, en dat heb ik niet vaak voor. Het origineel van AlunaGeorge is niet slecht, maar deze remix van de Brit Wilfred Giroux klinkt nog duizend keer beter.

Phoenix – Trying To Be Cool (Breakbot Remix)

Phoenix Trying To Be Cool

Source image: Soundcloud

Bij de release van de tweede single van Phoenix’s Bankrupt had ik eerst een ‘meh’ gevoel, het nummer mist een dosis schwung. Ik vermoed dat de mensen van Breakbot dit ook dachten want niet zoveel later lieten zij hun remix los op de wereld. Een versie waar je bijna niet anders kan dan op slag enthousiast van worden! Ik ben niet verantwoordelijk voor zomerse dagdromen …

Amerie – One Thing (Kid Atlaas Remix)

Amerie One Thing (Kid Atlaas)

Source image: Soundcloud

Nog een gouwe ouwe om mee af te sluiten … In 2013 zag ik meerdere producers Amerie’s One Thing (uit 2005) van onder ’t stof halen, wat ik altijd al een fijn nummer vond. De Fransman Kid Atlaas maakte wat mij betreft de beste remix, minstens even zomers als het origineel en met een erg funky randje.

En tot slot, de longlist:

De bovenstaande vijf remixen zijn mijn favorieten, laat gerust de jouwe na in een comment (dat mag uit onderstaande lijst maar hoeft zeker niet)!

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?