Audio

Hydrogen Sea

Hydrogen Sea

Misschien hoorde je reeds over Hydrogen Sea … Deze jonge band uit Brussel, bestaande uit Pj Seaux en Birsen Uçar, is namelijk al sinds vorig najaar op toer met Gabriel Rios. Toch maken ze nog maar sinds een jaar samen liedjes. Pj Seaux is echter van jongs af aan al met muziek bezig. Birsen’s fascinatie is altijd al literatuur en schrijven geweest. Die twee werelden komen samen in wat ze maken.

Het eerste, getiteld The Fall, plaatsten ze begin 2013 op Soundcloud. Het is een rustig nummer vol melancholie dat zeker de gevoelige snaar weet te raken. Toch ben ik zelf meer fan van de richting die ze het duo uit gaat op hun meest recente single End Up. Het heeft iets mysterieus, en dat intrigeerde mij vanaf de eerste noot. De lyrics zijn poëtisch en worden ook echt zo gebracht, wat het nummer heel oprecht doet klinken.

You have hair like winter. You have skin like ice.

Volgens de band gaat het over het gevoel je volledig te verliezen in iemand. Dat je samen met die persoon een eigen wereld creëert, afgezonderd van de buitenwereld. En ook al weet je dat dit niet altijd goed voor je is, je zal die persoon altijd die fantasiewereld in blijven volgen. Hoe mooi is dat!

De toekomst ziet er behoorlijk rooskleurig uit voor Hydrogen Sea. Wat ze tot nog toe hebben gereleaset, heeft zeker potentieel en binnenkort brengen ze een nieuwe EP uit bij Unday Records. Ik ben heel benieuwd naar wat daarop te horen zal zijn… Momenteel kan je End Up nog steeds gratis downloaden via deze link!

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

1 reactie

  1. Pingback: Hydrogen Sea – Court The Dark EP | Twee Huizen Verder

Iets toe te voegen?