Audio

ONS

ONS Cover Front

Onlangs trok de bandnaam Mega mijn aandacht, ditmaal is het de beurt aan ONS. ONS is een jonge groep uit Gent, bestaande uit Joppe Tanghe (gitaar, stem), Joris Vergaert (gitaar, stem, toetsen), Elias Devoldere (drums) en Nils Vermeulen (bas). In maart 2013 namen ze hun eerste EP op die zeven nummers bevat. Hun muziek valt grotendeels in het singer-songwritergenre maar maakt graag uitstapjes richting reggae en folk. De algemene tendens van de EP is vrij rustig, maar de mannen zijn ook niet vies van een explosie aan klanken van tijd tot tijd.

ONS Band 1

Ik kan eigenlijk weinig verkeerd zeggen over de zeven nummers. De groep is nog wat zoekende naar een eigen stijl, dat voel je, maar dat heeft eigenlijk ook wel z’n charmes. Het reggae-nummer Mama Drove Me Mad klinkt helemaal ander dan de rest en toch voelt dit niet zo aan. In de variëteit is dus zeker en vast een constante terug te vinden, hoe paradoxaal dat ook klinkt.

ONS Cover Back

Het enige minder geslaagde lied vind ik Every Need. Ik wil niet beweren dat ze beter wegblijven van folk, maar de aanpak die ze hier hebben gehanteerd klinkt geforceerd. Waar de vocalen anders zo mooi mengen, doet het ‘koortjes-gehalte’ hier de muziek geen goed.

Waar de groep momenteel in uitblinkt, is in de meer rustige en heerlijk zomers klinkende nummers zoals Pulse en Stop Motion. Twee pareltjes die sober beginnen maar geleidelijk aan transformeren in een streling voor het oor. Heerlijk verder deinend en eigenlijk voorbestemd om de laatste noot nooit te bereiken.

ONS Band 2

ONS is zeker weten een groep met potentieel. Het nummer Sunlight zit momenteel al in de playlist bij Radio 1 en als groepen zoals Amatorski (waar ONS mij zeker aan doet denken) het goed kunnen doen op Studio Brussel, kan deze band ook potten breken. Al wil de band momenteel zelf vooral nieuwe nummers schrijven en repeteren, de rest volgt later wel! De volledige EP kan je via deze link beluisteren.

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

3 reacties

  1. Pingback: Music for Undays | Twee Huizen Verder

Iets toe te voegen?