Audio

Ones to watch in 2014

OTW-Banner2

In 2013 ontdekte ik massa’s zalige nieuwe muziek en bands. De ene al met wat meer potentieel dan de andere. Nu het nieuwe jaar uit de startblokken is geschoten, lijkt het me heerlijk om eens een wilde gooi in het duister te doen. Welke muzikanten gaan het maken in 2014? Een lijstje!

Rainy Milo

Source image: rainymilo.tumblr.com

Source image: rainymilo.tumblr.com

De heerlijke Limey EP van de jonge Britse Rainy Milo dateert reeds uit 2012. Ze bracht in 2013 niet bijster veel nieuwe muziek uit maar wat er kwam, klonk telkens opnieuw goed. Zo was er de Black & Blonde EP maar vooral de singles Deal Me Briefly en Rats konden mij bekoren. Haar geluid is een soort new-wave R&B met invloeden van andere genres allerhande, tot jazz toe. Er werd gemompeld dat ze dit jaar écht zou doorbreken maar dat is niet gelukt, maar ik hoop dat het haar in 2014 écht lukt. Ze concerteerde reeds bij onze bovenburen, maar ik wacht vooralsnog op een optreden op Belgisch grondgebied.

 

Say Lou Lou

Source image: gangstersaysrelax.com

Source image: gangstersaysrelax.com

De Zweeds/Australische zusjes Elektra en Miranda Kilbey (uit 1991!) vormen samen Say Lou Lou. Na hun eerste single Maybe You uit 2012 timmeren ze gestaag aan een weg door een dromerig poplandschap. In het voorjaar vuurden ze Julian op de werelf af, een nummer dat hier recent ook door Studio Brussel werd opgepikt. Hun meest recente wapenfeit is de Better in The Dark EP. Dit is misschien niet de meest innovatieve muziek, maar het klinkt wel fris en nieuw en kan zeker potten breken volgend jaar.

Banks

Source image: http://bit.ly/1bknwPQ

Source image: http://bit.ly/1bknwPQ

Het concert van, de in L.A. gevestigde, Banks in november in de Botanique staat erg hoog in mijn ‘spijt-dat-ik-er-niet-bij-was’ lijstje. De London EP die ze in september op de wereld los liet bevat vier prachtige songs, en wat ik ondertussen nog van nieuw werk heb gehoord mag er zeker zijn. Ze is momenteel volop aan de slag met haar debuutalbum, dat in 2014 zou moeten verschijnen. Haar sound is ingetogen maar volgens mij toch ‘mainstream’ (excusez le mot) genoeg om groot te worden.

Source image: karlismyunkle.com

Source image: karlismyunkle.com

Ook de Deense bracht dit jaar een dijk van een EP uit, Bikini Daze genaamd. Catchy en dansbaar. En live ook strak, als ik de recensies van in de AB mag geloven. In deze cross-over tussen electro en pop zit zeker nog groeipotentieel. Op de EP toonde ze voldoende diversiteit, hopelijk kan ze dit op haar debuut (geplande release op 24 februari)  blijven handhaven. Op 25 maart komt ze naar de Botanique voor een concert, ik zal er alvast zijn!

Altrego

Source image: madeinshoreditch.co.uk

Source image: madeinshoreditch.co.uk

Eerst een toegeving: in het begin van z’n carrière kon ik de Belgische Jasper Erkens niet aanhoren. Daarna trok hij naar de BRIT School in Londen en bleef het lange tijd stil. In 2013 verrees de groep Altrego, een samenwerking tussen hem en een zekere André Fisher. Wat ze reeds aan de wereld lieten horen, klonk heerlijk eclectisch en fris. Muziek die moeilijk in een genrehokje te steken valt, is vaak de beste. Ik ben benieuwd wat dit duo nog van zich zal laten horen in 2014 …

 

Ella Eyre

Source image: fashionsoundtrack.com

Source image: fashionsoundtrack.com

Ella Eyre is jonge Britse artieste (met awesome curls) wiens stem voor ’t eerst potten brak bij Waiting All Night van Rudimental. Sinds dat succesje in het voorjaar timmert ze verder aan haar eigen weg. Het eerste resultaat hiervan is de Deeper EP die op 15 december verscheen. Ondertussen bracht ze ook nog een ongelofelijk strakke en swingende cover uit van Gnarls Barkley’s Going On. Veelbelovend, ik zeg het je!

SOHN

SOHN

Photographer: Christian Pitschl

Mijn liefdesbrief aan de Brit SOHN ligt hier gereed in de lade, dan weet je hoe laat het is. Ik schreef reeds eerder over zijn machtig mooie werk en het ziet ernaar uit dat ook het grote publiek hier volgend jaar niet meer aan ‘onderuit’ kan. En omarmen zal het hem. Zijn debuutplaat is afgewerkt en zou wel eens zéér binnenkort in de winkels kunnen liggen. Potentieel één van de beste albums van 2014, en dat meen ik nog beter dan ik het typ.

Bondax

Source image: futuremusicgroup.com.au

Source image: futuremusicgroup.com.au

De twee Britse djs/producers die samen Bondax vormen mogen dan wel jonkies zijn, de kwaliteit van hun muziek verraadt dit zéker niet. Het afgelopen jaar lieten ze met mondjesmaat singles op de wereld los, waarvan het meest recente Fires dateert van begin december. Ieder nummer was een schot in de roos met als uitspringer Giving It All, voor mij één van dé nummers van afgelopen zomer.

Zo, dit waren alle acht artiesten die mijn ‘selectie’ gehaald hebben. Stuk voor stuk mensen die pareltjes van nummers maken en het kei hard verdienen om dit jaar de wereld te veroveren met hun muziek. En zonder melig te worden, mijn beste lezer, jij verdient dat ook: een schitterend 2014 gewenst!!

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

1 reactie

  1. Pingback: Ones to watch in 2015 | Twee Huizen Verder

Iets toe te voegen?