Audio

Alpines

Alpines - Oasis Artwork

Nieuw kan je het duo uit Kingston genaamd Alpines moeilijk noemen. Catherine Pockson en Bob Matthews brengen ondertussen al meer dan drie jaar met mondjesmaat poppy nummers uit. Toch liet hun debuutalbum steeds op zich wachten, tot nu: 26 mei verschijnt ‘Oasis’ waarvan de gelijknamige single nu te verkrijgen is.

Het geluid van dit duo onderging hiermee een metamorfose. Oasis lijkt in het niets op de vorige nummers. Het is catchy, extreem dansbaar (serieus, blijf hier maar eens op stil staan), en zéér zomers. De lyrics zijn niet bijster origineel, maar het sappige Britse accent van Catherine geeft er wel een leuke twist aan.

Alpines Band

Zoals eerder vermeld, komt het debuutalbum van Alpines uit op 26 mei bij Untrue Records. Het is volledig geschreven en opgenomen in 2013, waardoor het qua sound vermoedelijk grotendeels in de lijn van de single Oasis ligt. Op het album wordt slechts één samenwerking aangegaan, meer bepaald op het nummer Sunset met MNEK. Deze jongeman kan je onder meer kennen van bij Rudimental en de genomineerden voor BBC Sound of 2014.

Alpines ging reeds op tour met Florence Welsh en schreef muziek voor onder andere de series Boardwalk Empire en CSI. Niet mis voor een duo zonder eerste langspeler. Deze zomer zou wel eens die van Alpines kunnen worden, dat ik het je heb gezegd.

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

1 reactie

  1. Pingback: Alpines – Oasis | Twee Huizen Verder

Iets toe te voegen?