Audio

Lady Linn – High

Photographer: Lalo Gonzales

Photographer: Lalo Gonzales

High, het nieuwe album van Lady Linn zonder vermelding van The Magnificent Seven (al zijn deze muzikanten er wel live nog bij). Dankzij de fijne eerste single Regret keek ik er al een tijd naar uit.

Over Regret ga ik het niet meer hebben, dat kennen we ondertussen wel (en indien toch niet: luister hierboven). Het nummer High begint goed, doet zelfs wat disco-achtig aan, maar ontpopt nét niet, iets wat ik bij zo’n titel wel verwacht. The Beat heeft écht een beat maar vergaat in dezelfde stuurloosheid als High, na vier minuten wordt het ronduit saai (de radio versie is gelukkig ingekort tot vier). Het nummer heeft wel een leuk gefilmde en mysterieuze videoclip.

Build Up zorgt voor een kippenvel-momentje, én het doet z’n naam geen oneer aan. De diepe bass + meerdere stemmen + steel drums vormen een machtige symbiose. Dit is een wijs nummer, edoch wederom een beetje stuurloos.

Lady Linn’s stem, dáár blijf ik fan van. Zoveel passie, zoveel emotie, ruw en gepolijst tegelijkertijd. In Remember komt dit heel goed naar voren, een krachtig nummer met Lien De Greef louter begeleid door drums en gitaar, wederom haren overeind.

De fotografie (van het artwork maar ook de losse beelden) vind ik ook mooi gedaan. Het is sober maar sprekend beeldmateriaal. Dit is van de hand van fotograaf Lalo Gonzales, die ook de foto’s voor Reflection van Hooverphonic schoot. Je ziet zeker verband in de stijl van die albumhoes en deze van High, beiden zeer schoon.

Photographer: Lalo Gonzales

Photographer: Lalo Gonzales

Na het beluisteren van High blijf ik echter met een verward gevoel achter. Moet ik wennen? Ben ik teveel aan Lady Linn op rollerskates aangevuld door een mini bigband gewoon geraakt? Ze kan zéker weten dance aan, dat heeft ze samen met FCL reeds meermaals bewezen.

Photographer: Lalo Gonzales

Photographer: Lalo Gonzales

Stevige beats worden afgewisseld met gitaarwerk en het matcht gewoon net niet. Dik oké dat ze beide wil proberen. Het gaat haar, met hoogtes en laagtes, ook goed af maar ze had hier beter twee platen van gemaakt. Om relatief kort na elkaar te uit te brengen, zoals bijvoorbeeld Justin Timberlake deed. High is op zich best een aangenaam album, maar het doet afbreuk aan zichzelf.

Ik ga wel naar Lady Linn’s concert in de Handelsbeurs op vrijdag 28 maart want live is zij tot nog toe steevast de moeite.

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?