Audio

M+A – These Days

Source image: ma-official.com

Source image: ma-official.com

Naast Oso Leone stonden er nog ‘tig andere fijne acts op het Glimps festival eind vorig jaar in Gent. Het Italiaanse M+A is daar één van. Vrolijke pop aangevuld met streepjes jazz, salsa en dance. Het artwork van hun meest recente plaat These Days deed mij direct aan Pala van de Britse band Friendly Fires denken. Toegegeven: de muziek van M+A heeft daar ook wel wat van weg.

M+A These Days Artwork

These Days Artwork – Source image: monotremerecords.limitedrun.com

Een duo, dat had je wel kunnen raden ondertussen. Michele Ducci en Alessandro Degli Angioli zijn twee jonge twintigers uit Bologne. Hun eerste album Things.yes brachten ze uit in 2011, opvolger These Days verscheen in september dit jaar.

M+A 2

Source image: ma-official.com

Het erg dansbare When is het eerste nummer dat ik van deze band te horen kreeg. De rest van These Days is iets meer ingetogen. Telkens wanneer je het niet verwacht, haalt de groep één of ander ‘vreemd’ instrument boven en zo ben je direct weer bij de les. Ook van een kleine genreswitch middenin een lied, zoals bij L.E.M.O.N. en Midnight Radio, is dit duo niet vies.

Source image: ma-official.com

Source image: ma-official.com

These Days is een lichtvoetig album met dito lyrics, verwacht geen core-shaking muziek die maanden door je hoofd spookt. Wat M+A wél maakt zijn zomerse deuntjes die perfect passen bij een cocktail op een terras, of in deze winterse tijden ook bij de illusie daarvan. Meer hoeft het niet altijd te zijn, toch?

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?