Audio

Music for Undays

Cover Music For Undays

Unday Records is een platenlabel uit Gent dat hier al vaker voorbij is gekomen. Onder meer Trixie Whitley en Hydrogen Sea hebben daar namelijk hun contract. Het album Music For Undays bevat een nieuw (!) nummer van elke artiest bij dit label en verschijnt op 24 februari.

De gelegenheid van deze release is het tweejarig bestaan van Unday. Dit is dus nog een erg jong label, dat ontstaan is naar aanleiding van Yuko’s debuutplaat. Ondertussen huisvest het tien artiesten, met Trixie Whitley als meest bekende.

Toch wil Music For Undays niet terugblikken maar vooruit kijken. Het album is een gelegenheid geworden voor de muzikanten om nieuw werk uit te brengen. De enige vereiste was dat het echt nieuw moest zijn, geen B-kantjes of verloren geraakte nummers. Ook introduceert het album enkele nieuwe namen, artiesten die het label in de afgelopen maanden leerde kennen en ook een kans wil geven. Het album is een combinatie geworden van live versies, covers, demo’s van nieuwe nummers, collaboraties tussen verschillende artiesten en nog veel meer. Ik heb het van voor tot achter beluisterd en desondanks deze bonte mengeling klinkt het toch coherent.

Toledo van Trixie Whitley en All That Keeps Us van Hydrogen Sea & Imaginary Family zijn mijn favoriete nummers maar ik ben ook aangenaam verrast door de Plain Gold Ring cover van Blackie & The Oohoos. Deze begon naar mijn gehoor vreemd (ik ben de magistrale cover van Kimbra ‘gewoon’) maar evolueert al gauw in een prachtige vertolking, helemaal Nina Simone waardig.

De band YellowStraps was mij vooralsnog volledig onbekend maar wat een heerlijk nummer is Valium. Het verschilt qua genre nogal van de rest maar de jazzy inval blaast zeker weten een frisse wind in het album naar het einde toe (ik herken er zelfs enkele klanken van ONS in). Ten slotte nog een vermelding voor Mess van I Will, I Swear. Een in melancholie gedrenkt nummer van een band om in de gaten te houden.

Music For Undays CD-LP

Music For Undays is erg fijne compilatie geworden met een mooi achterliggend concept. Ze verschijnt op 24 februari digitaal, op CD en als bijzonder witte (oké, een mix van zilver en transparante vinyl) grammofoonplaat. Aanrader!

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

2 reacties

  1. Pingback: YellowStraps x Le Motel – Mellow | Twee Huizen Verder

  2. Pingback: 3 Jaar Twee Huizen Verder, de giveaway! | Twee Huizen Verder

Iets toe te voegen?