Audio

Nieuwe muziek – Voorjaar 2014

MØ - No Mythologies To Follow

Reeds sinds eind vorig jaar staan er enkele spannende muzikale releases op de planning voor dit voorjaar. Vandaag licht ik er enkele voor je uit, in chronologische volgorde en met wat meer info en uitleg waarom ik er zo naar uitkijk.

Intergalactic Lovers – Little Heavy Burdens

De Belgische band Intergalactic Lovers is niet aan z’n proefstuk toe. In 2011 brachten ze hun magnifieke debuutalbum Greetings & Salutations uit dat ook in 2014 ten huize Twee Huizen Verder nog vaak wordt afgespeeld. Het was een tijdje wachten maar midden februari komt er dan eindelijk het vervolg, Little Heavy Burdens genaamd. Het is opgenomen in Toscane, ter bevordering van de concentratie, en de groep is er zelf in ieder geval tevreden over (gelukkig maar). Begin januari werd de single Islands op de wereld losgelaten, wat ook meteen het vrolijkste nummer op de plaat zou zijn en dus niet echt de lijn van de rest aangeeft. Ik vind het wel een zeer fijn nummer, het stak in ieder geval direct in mijn hoofd.

Releasedatum: 14 februari
Tracklist:
1. Norther Rd
2. Distance
3. Obstinate Heart
4. Islands
5. Great Evader
6. The Fall, Pt. 1
7. The Fall, Pt. 2
8. War
9. Someday
10. No Regrets
11. Sleep
12. Lost Message
13. Obstinate Reprise

Katy B – Little Red

Katy B - Little Red

Source image: Facebook Katy B

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, de tweede plaat van Britse Katy B. De originele release was gepland voor begin 2013 maar door allerhande redenen is dit uiteindelijk opgeschoven naar februari 2014. Uit wat we reeds hoorden van dit album is de evolutie van Katy B duidelijk: haar muziek is meer matuur geworden tegenover haar debuut ‘On a Mission’. De vibe steekt er nog steeds in (thank god) maar hij klinkt nu net wat meer timide en classy dan voorheen. Ook het machtig mooie artwork is een teken aan de wand. De collaboratie Aaliyah met Jessie Ware was reeds een schot in de roos en o.a. daarom ben ik zéér benieuwd naar wat ze samen met de getalenteerde Sampha heeft opgenomen, en uiteraard ook naar de rest van Little Red.

Releasedatum: 10 februari
Tracklist:
Standard
1. Next Thing
2. 5 AM
3. Aaliyah feat. Jessie Ware
4. Crying For No Reason
5. I Like You
6. All My Lovin’
7. Tumbling Down
8. Everything
9. Play feat. Sampha
10. Sapphire Blue
11. Emotions
12. Still
Deluxe
13. Blue Eyes
14. Stay Down
15. Hot Like Fire
16. Wicked Love
17. Sky’s the Limit
18. Little Red (Continuous Mix)

MØ – No Mythologies to Follow

MØ - No Mythologies To Follow

Source: Amazon

Enkele maanden geleden verscheen ’s fijne Bikini Daze EP, en nu is het tijd voor haar debuutplaat. Zoals eerder aangekondigd worden de nummers van de EP (die enkel digitaal en op vinyl is verschenen) én eerder verschenen ‘losse’ nummers hernomen. Dit is echter lang niet alles, op het album komt hier nog héél wat bij. De standaard versie van No Mythologies to Follow telt twaalf nummers, de deluxe editie twintig waaronder de titelsong (wat ik persoonlijk een vreemde keuze vind). Ook enkele ‘night versions’ van standaardnummers die mij zeker en vast intrigeren. MØ gaat knallen in 2014, en wat kijk ik daarnaar uit …

Releasedatum: 10 maart
Tracklist:
Standard
1. Fire Rides
2. Maiden
3. Never Wanna Know (uit Bikini Daze EP)
4. Red in the Grey
5. Pilgrim (eerder uitgebracht)
6. Don’t Wanna Dance
7. Waste of Time (eerder uitgebracht)
8. Dust is Gone
9. XXX 88 (feat. Diplo) (uit Bikini Daze EP)
10. Walk This Way
11. Slow Love
12. Glass (eerder uitgebracht)
Deluxe
13. No Mythologies to Follow
14. Dummy Head
15. The Sea
16. Gone and Found
17. Fire Rides (Night Version)
18. Dust is Gone (Night Version)
19. Slow Love (Night Version)
20. The Sea (Night Version)

Arthur Beatrice – Working Out

Arthur Beatrice Working Out Artwork

Ik ontdekte Arthur Beatrice pas begin dit jaar maar ben nu reeds enorm fan. Deze Britse band valt niet in een hokje te steken, hun muziek houdt het midden tussen pop, indie, rock en pianomuziek, wat zeker een grote troef is. De reeds uitgebrachte songs zijn stuk voor stuk erg catchy en goed geproducet. Ook de combinatie tussen de bijzondere stem van de frontvrouw en die van de mannen werkt goed. De lyrics zijn met momenten behoorlijk luguber als je erop let, zeker bij Grand Union, in combinatie met de melodie is het zonder meer speciaal te noemen. Hun debuutplaat Working Out verschijnt midden februari, en in mei komen ze naar de Botanique voor een concert. Ik zal er alvast zijn!

Releasedatum: 24 februari
Tracklist:
1. Councillor
2. Late
3. Midland
4. Carter (Uncut) (eerder uitgebracht op Carter EP)
5. More Scrapes
6. Interlude
7. Grand Union (eerder uitgebracht als single)
8. Singles
9. Charity
10. Fairlawn
11. Ornament & Safeguard

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?