Audio

Oceaán – Gold Spectacles – Jack Garratt

Gold Spectacles

Drie splinternieuwe en machtig mooie nummers van drie vooralsnog onbekende artiesten (oké, Oceaán bracht eerder al een single + enkele remixes uit). Fan van James Blake, SBTRKT en/of Phoenix? Luister dan zéker naar deze …

Oceaán – To Lose

Wat James Blake creëert is geweldig, dat weten we ondertussen bijna allemaal. Een andere Brit genaamd Oceaán is heel wat minder gekend en dat is volgens mij helemaal onterecht. Deze man maakte vorig jaar reeds een geweldige remix van MØ’s XXX 88 en heeft nu voor ’t eerst in zeven maanden (na z’n debuutsingle Neéd U) nieuw eigen werk uit.

To Lose is een mysterieus, duister en gelaagd nummer. De vocals doen denken aan de eerder genoemde James Blake, de productie aan die van SBTRKT. Desondanks klinkt Oceaán toch behoorlijk verschillend van deze twee. Luister en oordeel vooral zelf.

Gold Spectacles – Steal You Away

Gold Spectacles

Gold Spectacles is een nieuw anoniem indie pop duo uit Londen. Het is een samenwerking tussen twee Britse songwriters/producers. Ze halen hun inspiratie bij veel verschillende genres en artiesten, van Paul Simon tot Phoenix en maken hiervan op samples gebaseerde popmuziek.

De eerste single heet Steal You Away en is een vrolijk zomers en eclectisch lied met veel oorwurmpotentieel. Het duo werkt momenteel in de studio hun debuut EP af, die hoogstwaarschijnlijk in mei zal verschijnen.

Jack Garratt – I Couldn’t Want You Anyway

Jack Garratt

Ik geef het toe: op het eerste gehoor wist ik niet wat ik van Jack Garratt moest denken. Toch heb ik I Couldn’t Want You Anyway de laatste dagen enkele keren opnieuw laten afspelen en ondertussen ben ik fan.

De Arthur Beatrice-achtige intro van het lied sleurt je al gauw mee in het melancholische verhaal dat deze muzikant wil vertellen. De beat die er met mondjesmaat aan wordt toegevoegd, verhindert dat het nummer wegkwijnt in tristesse. Naar het einde toe klinkt het zelfs aardig soulvol en ook daar komt het mee weg. Mooi, heel erg mooi.

Omdat ik nieuwsgierig ben: welk nummer verkies jij van deze drie?

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

2 reacties

  1. Misschien heeft het wel met mijn huidige mood te maken, maar mijn favoriet na de liedjes elk een keer te hebben beluistert is die van Gold Spectacles

    Beantwoorden

    • Dat is van de drie ook het nummer waar ik het snelst met ‘mee’ was dus ik begrijp de keuze volkomen 😉

      Beantwoorden

Iets toe te voegen?